søndag den 23. februar 2020

Nye Netflix-serier om Hollywood og Halston på vej

Jake Picking som Rock Hudson i Hollywood

Den GLAAD Media Award-nominerede producer Ryan Murphys nye serie Hollywood får premiere 1. maj og produktionen er netop startet på en serie om modedesigneren Halston med Ewan McGregor.

TV-SERIENYHED af Michael Andersen

Den 54-årige producer Ryan Murphy har været med til at skabe succesombruste tv-serier som Nip/Tuck, Glee, The New Normal, American Horror Story, Scream Queens, Pose, The Politician og 9-1-1: Lone Star. Mange af serierne inkluderer LGTBQ-karakterer og GLAAD Media Awards har da også udset ham til at modtage en særlig Vito Russo-pris for hans særlige indsats for at fremme LGTBQ-repræsentation.

Ryan Murphy, der privat har to børn med sin mand David Miller, har nu været med til at lave miniserien Hollywood til Netflix der beskriver den således: ”Hollywood følger en gruppe aspirerende skuespillere og filmskabere i tiden efter 2. verdenskrig hvor de prøver på at blive til noget i glimmerbyen – uanset prisen. Hver karakter byder på et unikt glimt bag de gyldne forhæng for Hollywoods storhedstid med fokus på de urimelige systemer og fordomme på tværs af race, køn og seksualitet der stadig findes i dag.”

På rollelisten findes skuespillere som Darren Criss og Dylan McDermott som Ryan Murphy før har brugt i sine serier, såvel som den homoseksuelle Jim Parsons fra The Big Bang Theory. Der er også en skuespiller ved navn Jake Picking i rollen som den berømte skuespiller Rock Hudson der døde af AIDS som 59-årig i 1985 efter at have levet i skabet det meste af sit liv. Så der er noget at glæde sig til.

Modedesigneren Halston

Også en film på vej
Efter arbejdet med Hollywood har Ryan Murphy allerede kastet sig over sit næste projekt. Han har før været med til at producere en American Crime Story om modedesigneren Gianni Versace og nu står endnu en homoseksuel modedesigner for skud, nemlig Halston der var et stort navn i modebranchen i 70erne.

Ewan McGregor skal spille Halston som var en af de mange berømte stamkunder på den legendariske Studio 54 natklub i New York. Han var kendt for at designe hatte til Jackie Kennedy og gøre kaftaner mainstream. Hans kunder talte Lauren Bacall og Elizabeth Taylor inden han indgik en aftale med JCPenney om at sælge hans designs til masserne i 80erne. Han døde af AIDS som 57-årig i 1990.

Halston byder også på en skuespillerinde ved navn Krysta Rodriguez i rollen som Liza Minelli og forventes at få premiere på Netflix til næste år.

Ryan Murphy har flere homo-relaterede projekter i støbeskeen, inklusiv en film med de homoseksuelle skuespillere Jim Parsons, Zachary Quinto og Charlie Carver baseret på teaterstykket The Boys in the Band fra 1968 der originalt blev filmatiseret i 1970.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar