tirsdag den 18. februar 2020

Rendyrket disco fra Jake Shears


Den tidligere Scissor Sisters-sanger har udgivet første single fra sit kommende solo-album og den er lige til at danse til.

MUSIKANMELDELSE af Michael Andersen

Det amerikanske pop/rock band Scissor Sisters, der hittede stort med sangen I Don’t Feel Like Dancin’ i 2006, gik på stand-by i 2012 og siden da har den nu 41-årige sanger Jake Shears udgivet et enkelt solo-album. Det udkom i 2018 og indeholdt singlerne Creep City, Sad Song Backwards og Big Bushy Mustache og der blev lavet en fin video til sangen Everything I’ll Ever Need som kan ses på YouTube.

Den sexede Jake Shears var fra 2004 til 2015 i et fast forhold og på 2018-albummet handlede det så mere om sex end kærlighed. På sange som Clothes Off og S.O.B. (Sex On Brain) demonstrerede han at han var god til at skrue nogle 70’er-inspirerede funky og dansable ”grooves” sammen, men tekstmæssigt var det ikke de mest dybsindige overvejelser han gjorde sig.

På Valentinsdag udsendte han så singlen Meltdown fra hans kommende album og på den er der gået 70’er-disco og Jimmy Somerville-falset i den. Jake Shears fortalte til Attitude at sangen er en hyldest til den queer Sylvester der i 1978 hittede med You Make Me Feel (Mighty Real) og i 1982 med Do Ya Wanna Funk. Dengang varede discohits dog ofte en 4-5-6 minutter, så med sine kun 3 minutter forekommer Meltdown som en ret kort fest-fornøjelse. Kan man nå at feste igennem? Døm selv, for Meltdown kan høres på YouTube lige her:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar