søndag den 2. februar 2020

Mika udgiver digitalt live hits-album


Mika har før udgivet live-albums, men Live at Brooklyn Steel er så fyldt med sikre pophits at det lige så godt kunne have været en Greatest Hits-opsamling. Man savner noget ekstra for fansene.

MUSIKANMELDELSE af Michael Andersen

Mikas debutalbum Life in Cartoon Motion fra 2007 er stadig hans mest populære album med over 7 millioner solgte eksemplarer og ud af de 15 sange på Live at Brooklyn Steel er der da også hele 6 sange derfra inklusive gennembrudshittet Grace Kelly og evergreenen Relax (Take It Easy). Ja, når folk går til koncert vil de høre hitsene, men for fans der har været med fra starten kunne man måske tænke sig også at høre noget andet bare sådan til afveksling.

Live-udgaver af hitsene fra Life In Cartoon Motion har før været udgivet digitalt fra iTunes Festival London i 2007 og iTunes Live: London Festival ’09, så lidt fokus på andre sange fra Mikas nu 13-årige karriere havde været velkommen. Selv Mika må da være afsindigt træt af at synge de gamle travere nu.

I 2009 udkom Mikas andet album The Boy Who Knew Too Much hvorfra kun sangen We Are Golden er kommet med på Live at Brooklyn Steel. Men sange fra The Boy Who Knew Too Much som Blue Eyes og One Foot Boy havde da været så meget federe. Det album udkom for øvrigt i en Limited Edition Deluxe-udgave med en bonus-CD af en akustisk koncert. Dengang havde Mika ikke så mange hits og spillede rent faktisk Blue Eyes, men One Foot Boy har vist aldrig fundet vej til Mikas live-repertoire. Det er bare sådanne dejlige fan-favoritter man savner at høre mellem alle hitsene – noget som stikker dybere end bare at have en fest, men som også får et budskab med ud over scenekanten.


Pænt udvalg af nye sange
Fra Mikas tredje album The Origin of Love fra 2012 får vi også bare de tre hits, titelsangen, Underwater og Popular Song, mens vi får absolut ingen sang fra hans meget personlige fjerde album No Place In Heaven fra 2015. Det er måske fordi Mika i 2015 udgav en Special Edition af No Place In Heaven med en bonus-CD af en koncert med Montreals symfoniorkester hvor sange fra de to albums var med. Og i 2016 udgav Mika endnu en koncert, Sinfonia Pop, med et symfoniorkester med endnu flere sange fra de albums. Men der er jo forskel på at have sangene i symfoniorkester-udgaver og hvordan de lyder når han spiller dem til en almindelig koncert med sit band.

Live at Brooklyn Steel, der blev optaget den 12. september 2019, byder dog heldigvis på hele fem sange fra Mikas seneste, femte album My Name Is Michael Hoolbrook. Udover hits som Ice Cream og Tiny Love, er der også den smukke acapella-sang Blue og den vidunderlige Tomorrow. En video af netop Tomorrow fra Brooklyn-koncerten blev lagt på YouTube for at promovere album-udgivelsen. Du kan se den lige her:


Gang i festen!
Mika har tidligere udgivet fire koncert-DVD’er, Live In Cartoon Motion fra 2007 og Live Parc des Princes Paris fra 2008, samt hele to i 2016: Sinfonia Pop og Mika Love Paris – Live à Bercy. Når nu koncerten fra Brooklyn Steel åbenbart er blevet filmet, kunne det have været fint hvis den også var kommet på DVD så fans der ikke bor i de dele af verden hvor Mika turnerer kunne få hele oplevelsen med og se showet.

Og al kritik af sangvalg til trods, så har koncerten da utvivlsomt været en god oplevelse for tilskuerne. Mika tonser derudaf med en syng-med hits-fest og først med 7. sang skrues der lidt ned for tempoet. Sangene lyder stort set som albumudgaverne, men på Lollipop leges der lidt med arrangementet og Mika fortæller publikum at sangen hvori der synges ”hun” egentlig skulle have været om en ”han” – så havde den givet meget mere mening.

Afslutningsvis skrues der selvfølgelig op for tempoet igen med blandt andet hittet Love Today som er en af de få sange Mika har en tradition for at trække ud og jamme på live. Her fortsætter sangen da også ud i et slags ”mash-up” med Frankie Goes To Hollywood’s 1984-hit Two Tribes, og det minder om at man savner at Mika tør eksperimentere lidt mere med sine live-arrangementer. Ellers kan man jo lige så godt sætte hans greatest hit-opsamling Songbook Vol. 1 fra 2013 med alle studieudgaverne af hitsene på CD-afspilleren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar