lørdag den 11. januar 2020

Ugly Bettys skaber har begået selvmord


Silvio Horta stod bag den populære komedieserie om livet på et modemagasins redaktion med stjerner som America Ferrera og Vanessa Williams. Han blev kun 45 år.

TV-SERIENYHED af Michael Andersen

Den 7. januar 2020 blev tv-produceren og manuskriptforfatteren Silvio Horta fundet død på et motel-værelse i Miami. Han havde tilsyneladende skudt sig selv. Hans mor Anna og søster Hilda udtalte efterfølgende: ”Det er med stor sorg at vi meddeler vores kære bror og søn Silvio Hortas bortgang. Gennem hans venskaber, hans kærlighed og hans arbejde med tv og film rørte Silvio millioner af liv. Silvio kæmpede med afhængighed og depression, men igennem det hele fandt han altid en måde at vende sin kamp til latter på. Han var en rar og smuk mand. Han er måske borte men hans lys vil fortsat skinne.”

Silvio Horta blev født den 14. august 1974 i Miami af forældre fra Cuba. Han sprang ud som bøsse som 19-årig og fik sit karrieremæssige gennembrud med manuskriptet til gyserfilmen Urban Legend der fik dansk biografpremiere i 1999 og havde spirende stjerner som Jared Leto, Joshua Jackson og Tara Reid på rollelisten.

Efter at have skabt science-fiction tv-serierne The Chronicle og Jake 2.0 ramte han stort med komedieserien Ugly Betty i 2006. Serien varede fire sæsoner og vandt i 2007 en Golden Globe-pris for Bedste tv-serie – komedie eller musical. Hovedrolleindehaveren America Ferrera vandt samme år en Golden Globe som bedste skuespillerinde i en komedie.


Reddede liv med Ugly Betty
Ugly Betty var baseret på den colombianske ”telenovela” Yo soy Betty, la fea og mindede til at starte med også meget om filmen The Devil Wears Prada da Betty Suarez fik arbejde som assistent for redaktøren af et modemagasin. Ugly Betty fandt dog hurtigt sin helt egen stil og bød på både homoseksuelle og en transseksuel karakter, deriblandt Michael Urie som Bettys konkurrent Marc og Rebecca Romijn som redaktørens bror der gennemgår et kønsskifte og bliver til en kvinde.

Sjovt nok hed Bettys søster i serien Hilda ligesom Silvio Hortas egen søster og tv-seriens Hildas søn Justin udviklede sig til at blive en ung bøsse. Michael Urie fortalte da også at Silvio Horta ”nedbrød barrierer og reddede liv. (…) Jeg hører fra LGTBQ-mennesker hele tiden at serien hjalp dem.”

America Ferrera kommenterede Silvio Hortas død samme dag i et Instagram-opslag: ”Hans talent og kreativitet bragte mig og så mange andre glæde og lys. Jeg tænker på hans familie og nærmeste der må være i så megen smerte lige nu – og på hele Ugly Betty-familien som føler dette tab så dybt.”

Vanessa Williams der spillede den bitchy og intrigante diva Wilhemina Slater i serien, kom også ud med en kort kommentar på Instagram: ”Stadig i chok efter at have hørt den tragiske nyhed om vores Ugly Betty-skaber Silvio Horta. Hans kreativitet og lidenskab vil blive savnet af så mange af os der arbejdede med ham. Må han hvile i fred.”

Ugly Betty blev vist på TV2 Zulu og blev genudsendt mange gange på den kanal efter seriens finale i 2010. Ja, faktisk kører den igen på alle hverdage lige for tiden. Serien findes selvfølgelig også på DVD.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar