fredag den 10. januar 2020

Netflix har flest GLAAD Awards 2020-nomineringer


Downton Abbey og Rocketman er nomineret i film-kategorien, Batwoman, Supergirl og Star Trek: Discovery i tv-kategorien og Adam Lambert, Mika og Melissa Etheridge i musik-kategorien.

NYHED af Michael Andersen

Den 31. årlige GLAAD Media Awards-prisuddeling afholdes af to omgange – i New York tirsdag den 19. marts og i Los Angeles torsdag den 16. april 2020. GLAAD stod oprindeligt for Gay & Lesbian Alliance Against Defamation og priserne uddeles til medier som repræsenterer LGTB-mennesker fair, korrekt og inkluderende.

Alle film, tv-serier, musikalbums og tegneserier med LGTB-relevans kan nomineres af de over 700 frivillige GLAAD Media Awards-stemmeafgivere. De nominerede værker skal endvidere være ”dristige og originale”, have en vis påvirkning på mainstream kultur og være af høj kvalitet.

Årets nominerede er alle værker der blev udgivet i 2019 og blandt de mange kategorier er de mest interessante selvfølgelig mainstream-kategorierne film, tv, musik og tegneserier hvor der nås ud til hele verden. De øvrige kategorier som teater og journalistik er mest interessante for amerikanere.

I nogle kategorier er der så mange nominerede at man kan foranlediges til at tro at GLAAD nominerer rub og stub, men det er nu ikke tilfældet. Store 2019-albumudgivelser som Shura: Forevher og Luke Evans: At Last er for eksempel ikke at finde i musikkategorien.

Eskapisme ser her nærmere på de mest interessante nomineringer i mainstream-kategorierne.


Netflix fører med flest nomineringer
I kategorien ”fremragende film – udbredt distribution” er de største film selvfølgelig Downton Abbey der byggede videre på tv-serien af samme navn med en homoseksuel butler og Rocketman om Elton Johns liv.

Iblandt ”fremragende dramaserier” på tv er den populære science fiction-serie Star Trek: Discovery selvfølgelig nomineret for skuespillerne Anthony Rapp og Wilson Cruz’ roller som et homoseksuelt par, men de får hård konkurrence fra de lesbiske karakterer i de lige så populære superhelteserier Batwoman og Supergirl.

I ”fremragende komedieserie”-kategorien er Netflix repæsenteret med hele tre serier, Dear White People, One Day At A Time og Sex Education. Netflix er også repræsenteret i ”fremragende tv-film”-kategorien med Let It Snow og i ”fremragende miniserie” med både Tales Of The City og When They See Us. I de to kategorier får de dog konkurrence af HBO’s Deadwood: The Movie, Mrs. Fletcher og Years & Years. Men i ”fremragende børne- og familieprogrammer” står Netflix dog stærkest med hele tre nomineringer og sørme om Netflix ikke også er nomineret i ”fremragende reality-show” med Queer Eye.


Hård konkurrence i musik-kategorien
I ”fremragende tegneserie” er der ikke rigtigt noget der imponerer i år fra de to største forlag Marvel og DC Comics, men i ”fremragende musik-kunstner” bliver der hård konkurrence med nomineringer til både Adam Lambert for Velvet: Side A og Mika: My Name Is Michael Holbrook.

Det er Mikas første nomination til en GLAAD Media Award, mens Adam Lambert var nomineret i 2010 og i 2016 og vandt i 2013 med albummet Trespassing. Både Adam Lambert og især Mika fik overvældende rosende ord med på vejen af XQ28s anmelder for deres 2019-udgivelser, så begge ville være værdige vindere.

Melissa Etheridge er dog også med i kampen om at vinde med albummet The Medicine Show. Hun optrådte sammen med Adam Lambert til GLAAD Media Awards i 2018 med duetten I’m The Only One som kan ses på YouTube lige her:


For en komplet liste over årets nominerede i alle GLAAD Media Awards-kategorier, se GLAADS hjemmeside her: www.GLAAD.org

Ingen kommentarer:

Send en kommentar