onsdag den 1. januar 2020

Åbenbarende bog om "soulmate"-myten


Drømmer du om at møde den eneste ene? Så må der desværre skuffes med at det ikke altid ender godt når man møder sin ”sjælepartner”. Derfor har Judy Halls bog The Soulmate Myth da også fået undertitlen ”A Dream Come True or Your Worst Nightmare?”

BOGANMELDELSE af Michael Andersen

Mange tror på kærligheden og drømmer om at finde den eneste ene. Hvis man derudover er spirituelt anlagt tror man måske også på at man har en sjælebeslægtet ”soulmate” som man kender fra tidligere liv. Men man kan bære alskens former for karma med videre fra tidligere liv som kan påvirke relationen til sin ”soulmate” negativt i dette liv og det har den karmiske rådgiver Judy Hall skrevet en bog om, The Soulmate Myth. Deri kommer hun også ind på hvad man kan gøre for at finde kærligheden hvis ens relation til sin ”soulmate” kører helt af sporet.

”Soulmates” er to halvdele af en helhed som er blevet adskilt. Derfor har man driften til at søge efter sin anden halvdel og når man så endelig finder sin ”soulmate” føler man at den anden person fuldender en i åndelig og kødelig forening.

I The Soulmate Myth beretter Judy Hall at når der tales om ”soulmates”, så er den generelle antagelse at der er tale om et mand/kvinde-fænomen – at sjælen er delt mellem det maskuline og det feminine. Men ifølge den græske filosof Plato var der oprindeligt også mand/mand- og kvinde/kvinde-par som var blevet delt i to og som for evigt søgte efter den anden halvdel – hvorved alle tre konstellationer var på lige fod.

Judy Hall fortæller da også at hun i sit virke som karmisk rådgiver har haft en del homoseksuelle sager hvor parterne også har haft samme køn i tidligere liv, og bogen indeholder flere spændende eksempler på homoseksuelle ”soulmate”-forbindelser.


Hvis det er ment til at ske…
I bogen kommer Judy Hall ind på hvordan man genkender sin ”soulmate”. Det kan være at man drømmer at man møder ens sande kærlighed og så gør det, at personen er i ens tanker hele tiden og at man har en trang til at være sammen med den person, lige meget hvad. Mødet kan endvidere være så følelsesmæssigt overvældende at man føler trang til at flygte fra vedkommende.

Bogen overser dog to vigtige genkendelsesfaktorer: At man ofte rent intuitivt ved på forhånd hver gang man møder personen og at man kan have oplevelsen af at ens kærlighedsobjekt udstråler lys – som hvis man rent bogstaveligt kan se selve sjælen lyse op.

Judy Hall har dog oplevet mange sager hvor genkendelsen ikke har været gengældt og derfor kun har været til stor hjertesmerte for den genkendende part. Årsagen til den manglende gengældelse kan ligge i karma som man har medtaget fra ”soulmate”-relationen i tidligere liv. Måske har man ”unfinished business” og skal lære tilgivelse, at give slip, at være selvstændig og den anden part faciliterer så at dette kommer til at ske ved ikke at ville vide af en.

Judy Hall giver dog håb ved at skrive at selv om man må give slip på sin “soulmate”, så udelukker det ikke muligheden for at man kan finde sammen senere: ”Hvis det virkelig er ægte kærlighed, hvis tingene er ment til at skulle være på den måde, så vil det ske.”

Men man kan jo ikke indrette sit liv efter et "måske."

Judy Hall kommer da heller ikke ind på at der i universet kan findes mørke kræfter som gerne vil slukke for lyset/kærligheden ved at kaste udefra kommende forhindringer i vejen for at ”soulmates” finder sammen. I stedet postulerer hun at ”there are no such things as mistakes, only learning experiences”, men senere i bogen erkender hun dog at der kan ske ”mistakes” som man må bøde for karmisk.


Og hvis det ikke sker…
Hvis ens relation til sin ”soulmate” kører helt af sporet trøster Judy Hall med at postulere at man godt kan have mere end én soulmate og nævner et eksempel på en mand der havde to kvindelige ”soulmates” som sloges om ham igennem flere liv. Så hvis det ikke går med den første man genkender, så dukker der måske en anden op senere, om end Judy Hall mener at ”soulmate”-relationer kan være så opslidende at det måske er bedre at finde sig en kæreste som ikke nødvendigvis er en ”soulmate”.

Om end hun giver eksempler på gode ”soulmate”-relationer, så mener Judy Hall at man kan være bedre tjent med at finde sig en ”twin flame” – et menneske med hvem man kan have gensidig respekt og accept, ubetinget kærlighed og ærlighed, intimitet og tillid. Men den beskrivelse kunne jo også passe på et godt ”soulmate”-forhold, så måske ”twin flame” bare er et ord som beskriver de vellykkede og optimale ”soulmate”-relationer alle drømmer om at finde, mens ordet ”soulmate” bliver ”degraderet” til at beskrive de ”soulmate”-relationer der ender ulykkeligt af den ene eller anden årsag.

Judy Hall kommer med forslag til hvordan man kan tiltrække sin ”twin flame/soulmate” ved hjælp af udtalte bekræftelser og visualiseringer. Der må dog advares til besindighed mod den slags øvelser, da man aldrig ved hvem der svarer hvis man kalder. Det kan sagtens vise sig at være en uønsket person. Derfor er det altid en god idé at være specifik i sine ønsker og forventninger til en kæreste. Start med at skrive en liste over de kvaliteter du synes han/hun skal have før du laver visualiseringerne.


Stof til eftertanke
Her er et interessant citat fra bogen der giver stof til eftertanke: ”Sjælepartner-kontakter har en tendens til at være katalytiske. Vi kan møde en af vores sjælepartnere bare én gang, kun for en kort stund, men den interaktion vil mærke vores sjæle for evigt. Nogle gange kommer en sjælepartner ind i vores liv med kun ét formål - at gøre hvad end der skal til for at elevere os til hvad vi kan være. Nogle gange peger de os i retning af en lektie vi har brug for at lære. Sådanne lektioner ryster ikke nødvendigvis vores grundvold, men de kan ændre vores liv.”

The Soulmate Myth er ikke udkommet på dansk, men hvis du kan engelsk og er interesseret i at læse nærmere om hele ”soulmate”-fænomenet uddybet med spændende ”case stories”, så kan du købe bogen fra Amazon UK lige her: Judy Hall: The Soulmate Myth

Tegningerne der er brugt til at illustrere denne anmeldelse af Judy Halls bog, er fra tegnemusical-hæfterne Jesus Crisis og There’s More To Life… af Michael C. T. Andersen der beskriver hvordan et ulykkeligt møde med en sjælemand i 1999 påvirkede hans liv 20 år frem. Hæfterne er omtalt her: Poetisk tegnemusical om spirituel krise

Ingen kommentarer:

Send en kommentar