torsdag den 23. januar 2020

Harry Hamlin: At spille bøsse ødelagde karrieren


I dag vinder skuespillere priser for at spille roller som homoseksuelle, men sådan var det ikke i 1982 hvor Harry Hamlins filmkarriere sluttede efter at have spillet bøsse i Making Love.

EKSPOSÉ af Michael Andersen

Making Love var den første mainstream biograffilm med homoseksualitet som tema. Den handlede om en heteroseksuelt gift mands erkendelse af at han var bøsse. Han blev spillet af Michael Ontkean og Kate Jackson fra den populære tv-serie Charlies engle spillede konen.

Harry Hamlin fra storfilmen Titanernes kamp spillede en promiskuøs bøsse som Michael Ontkeans karakter forelskede sig i, men den promiskuøse bøsse ville ikke indgå i et fast forhold, så da hovedpersonen var sprunget ud som bøsse og var blevet skilt fra konen, måtte han finde sig en anden mand at elske.

Den heteroseksuelle og nu 68-årige Harry Hamlin har fornylig fortalt om sin skuespillerkarriere i et It Happens In Hollywood podcast og røbede at alle havde takket nej til rollen som den promiskuøse bøsse før ham for ”ideen om en homoseksuel verden var ikke accepteret dengang.” Men det var lige den type film Harry Hamlin var på udkig efter en rolle i. Han ville lave noget der var relevant og banebrydende og havde kant.

”Overordnet, set i relation til hvordan den film blev modtaget, var det for tidligt,” fortalte han. ”Det var cirka ti år for tidligt og det ødelagde totalt min karriere. Det var den sidste biograffilm jeg nogensinde var med i. Døren lukkede med et eftertrykkeligt smæk.”

Selvom det var karrieremæssigt selvmord at spille bøsse, var Harry Hamlin dog stolt af filmen: ”Ikke en uge passerer uden at folk kommer hen til mig, og det mener jeg seriøst, i supermarkedet, på gaden og de takker mig for at have lavet den film.”


Making Love på DVD
Harry Hamlin skabte sig efterfølgende i stedet en succesfuld tv-karriere med en prominent rolle i den populære tv-serie Advokaterne og spillede bøsse igen i fire afsnit af Glee sæson 6 i 2015. Michael Ontkean, der også var heteroseksuel, fandt ligeledes succes i en tv-serie som den sexede sherif i kultserien Twin Peaks.

Siden Making Love udkom er det gået slag i slag for accepten af at spille homoseksuelle personer i mainstream- film og tv-serier, og nu lever vi heldigvis i en tid hvor heteroseksuelle skuespillere som Rami Malek og Taron Egerton har vundet henholdsvis Oscar og Golden Globe-priser for deres præstationer som homoseksuelle mænd i filmene Bohemian Rhapsody og Roketman.

Den for datidens standard ”saftige sexscene” mellem Harry Hamlin og Michael Ontkean i Making Love kan ses på YouTube med optakten og det hele lige her:


Hele filmen kan købes på DVD fra Amazon.de lige her: Making Love på DVD

Ingen kommentarer:

Send en kommentar