onsdag den 5. juni 2024

Queer hitparade: Orville Peck i forhold med biseksuel mand i ny video

Den maskerede cowboy Orville Peck

Pet Shop Boys byder på video af kendt instruktør, The Irrepressibles og Bronze Avery byder på sexy dans og Bright Light Bright Light på dansegulvsdisco, mens Gia Ford er i travl elevator og Kaleb Rudy er romantisk-nostalgisk.

MUSIKNYHEDER af Michael Andersen

Queer hitparade præsenterer hver måned de bedste musikvideoer fra de efterhånden mange LGBTQ-kunstnere der stormer frem så interesserede altid kan føle sig ajour med de queer stemmer i musikkens verden. Her er syv spændende videoer der er udkommet på YouTube i den forgangne måneds tid – lige til at nyde over en kop eftermiddagskaffe eller aftente.

Kaleb Rudy

1. Den 36-årige ORVILLE PECK der stammer fra Sydafrika, men holder til i USA er aktuel med en knaldgod ny single fra sit kommende duet-album Stampede. Singlen hedder How Far Will We Take It? og er en duet med den 24-årige NOAH CYRUS, som er lillesøster til sangerinden Miley Cyrus. I videoen til How Far Will We Take It? har Orville Peck og Noah Cyrus forelsket sig i den samme flotte mand og hvordan det trekantsforhold mon ender, kan man se på YouTube lige her:

2. Den engelske popduo PET SHOP BOYS er aktuel med 3. single fra deres nye album Nonetheless. Det er sangen A New Bohemia om at reflektere over livet og ønske man levede livet mere frit og lettere. Videoen dertil er lavet af den 51-årige filminstruktør Andrew Haigh, der er mest kendt for den nylige film All Of Us Strangers. 69-årige Neil Tennant og og 64-årige Chris Lowe der udgør Pet Shop Boys kan endnu og medvirker begge i videoen. Nyd både lyd og billeder og stemningen i A New Bohemia på YouTube lige her:

3. THE IRREPRESSIBLES er engelske Jamie Irrepressible’s kunstnernavn siden 2009 hvor han udgav debutalbummet Mirror Mirror og siden har lavet flere sange om ”den homoseksuelle erfaring.” Hans største hits inkluderer The Most Beautiful Boy der kom med på soundtracket til Netflix-serien Young Royals. Hans nye single Will You? er fra hans kommende 4. album, og den handler om det spændende i at møde en mand i baren og gerne at ville have ham med hjem. Sangteksten til den sexede musik illustreres af et dansepar på en bøssebar i videoen der kan nydes på YouTube lige her:

4. Efter en artikel hvor Attitude rapporterede at 41-årige BRIGHT LIGHT BRIGHT LIGHT’s nye album Enjoy Youth nærmede sig Top 20 på den officielle engelske album-hitliste, gik han i selvsving og tiggede flere gange sine Facebook-følgere om straks at købe hans nye album Enjoy Youth så han kunne komme i Top 20. Den selvudgivende sangers reklamefremstød virkede over forventning, for efter tre dage var han #8 i Top 10. Bright Light Bright Light kalder selv sit nye album for ”glitrende electropop, 90er-house og HiNRG synthpop” og fortalte Attitude at det er et ”dansegulvs-venligt album som virkelig sigter efter at sprede glæde.” Hans nye single fra albummet, Heartslap med Broadway-stjernen Mykal Kilgore, har fået en video på YouTube der kan sprede glæde lige her:

5. Engelske GIA FORD har slettet det meste af sin tidligere musik fra YouTube så hun kan relancere sig selv med et ”debutalbum” denne sommer, men umiddelbart uden nogen synderligt større succes end førhen ud fra antallet af visninger af hendes nye videoer at dømme. Seneste udspil er en video til sangen Loveshot og deri har hun draget inspiration fra den populære biseksuelle sangerinde Arlo Parks’ video til Devotion der foregår i en elevator. I Gia Fords udgave er der dog bl.a. kommet et par kyssende piger med i elevatoren. Se selv på YouTube lige her:

6. Amerikanske BRONZE AVERY er klar med sit andet album den 13. juni. Det får titlen Heatwave og samler formodentligt hans række af singler gennem de sidste mange måneder, deriblandt Hollywood’s Talking. I videoen dertil er han gået i træningslokalet for at øve danse-”moves.” Og så får han det selvfølgelig så varmt at han lige må smide noget af tøjet. Bronze Avery skriver, indspiller og producerer selv sin musik og instruerer selv sine videoer og visuals, hvoraf den til Hollywood’s Talking kan nydes på YouTube lige her:

7. Den biseksuelle amerikanske KALEB RUDY udgav sidste år EP’en Selfish med fire gode sange som han lavede visualizers til på YouTube hvor hans forhold til en mand spillet af M. Taylor Hall blev skildret. Og det endte ikke så godt. Nu har Kaleb Rudy genudgivet EP’en under den nye titel My Own Volition. Den har de samme fire sange som på Selfish, men i omvendt rækkefølge. Og så slutter den med den nye sang Lot’s Wife. I visualizeren til Lot’s Wife på YouTube står Kaleb Rudy i en kirke og tænker tilbage på det forliste forhold fra de fire tidligere visualizers. Se selv lige her:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar