søndag den 16. juni 2024

Ny tv-serie om den tyske modeskaber Karl Lagerfeld

Karl og Jacques i Becoming Karl Lagerfeld

I Becoming Karl Lagerfeld følger man hans vej til toppen af den parisiske modeverden i 70’erne og hans homoseksuelle forhold til den unge dandy Jacques de Bascher.

TV-SERIENYHED af Michael Andersen

Den berømte modeskaber Karl Lagerfeld døde som 86-årig tilbage i 2019. Han var bl.a. chef for det franske modehus Chanel inden han lancerede sit eget mærke i 1984. Nu er der lavet en fransksproget tv-serie med 6 afsnit i 1. sæson som netop har haft dansk premiere på Disney+.

I serien der er baseret på biografien Kaiser Karl af journalisten Raphaëlle Bacqué følger man den ambitiøse Karl Lagerfelds vej til berømmelse i den parisiske modeverden begyndende i 1972. På det tidspunkt havde han kun én besættelse: At blive den mest beundrede franske ”couturier”/designer i modeverdenen.

Det eneste problem var at der på samme tid var en stor rival til den eftertragtede position: Yves Saint Laurent.

Fra Karl Lagerfelds rivalisering med Pierre Bergé til hans tragiske romance med den unge dandy Jacques de Bascher via fester og dekadence, opdager man designerens sande ansigt – en mand der ellers var lige så diskret som han var kompleks i sin desperate søgen efter anerkendelse.

Karl Lagerfeld spilles af den tyske skuespiller Daniel Brühl og hans elsker Jacques de Bascher spilles af Théodore Pellerin. Yves Saint Laurent spilles af Arnaud Valois og i løbet af serien møder man også Marlène Dietrich spillet af Sunnyi Melles og Andy Warhol spillet af Paul Spera.

Varm op med traileren på YouTube inden serien ses – selvfølgelig med danske undertekster - på Disney+ lige her: Becoming Karl Lagerfeld på Disney+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar