tirsdag den 29. september 2020

Er homoseksualitet stadig en karriereklods for skuespillere i Hollywood?

Billy Eichner

Det mener Matt Bomer og Charlie Carver fra The Boys in The Band og komikeren Billy Eichner fra Billy On The Street.

EKSPOSÉ af Michael Andersen

Netflix-filmen The Boys In The Band er fyldt med bøsser der spiller bøsser og filmens producer Ryan Murphy der selv er bøsse bruger ofte homo- og transseksuelle skuespillere til homo- og trasseksuelle roller i sine tv-serier. Deriblandt den 41-årige komiker Billy Eichner der har været med i Ryan Murphy’s serie American Horror Story og skal være med i American Crime Story: Impeachment om Monica Lewinsky og Bill Clinton-skandalen.

Men Billy Eichner påpegede i et nyligt interview med Attitude at der ikke er nogen homoseksuelle pendanter til de heteroseksuelle filmstjerner: ”Der er ingen homoseksuel Tom Hanks i dette land. Der er ingen homoseksuel Will Ferrell. Der er ingen homoseksuel Steve Carell. Der er ingen homoseksuel Paul Rudd. Der er ingen homoseksuel Kevin Hart. Der er ingen homoseksuel Will Smith.”

”Listen fortsætter og fortsætter og det er ikke tilfældigt,” fortsatte han og mente at skuespillere der springer ud som LGBT-personer hurtigt ryger nedad på listen når der skal besættes filmroller. Hvis de er heldige ligesom ham får de en mindre rolle i ny og næ. Han ærgrer sig over at store biografiske filmroller som Harvey Milk, Freddie Mercury og Elton John går til heteroseksuelle skuespillere.

”Når det virkelig gælder med et stort projekt om et homo-ikon – det alle smider priser efter – elsker vi spektaklet i at belønne en heteroseksuel skuespiller for at ”transformere” sig selv til en homoseksuel person. Jeg synes ikke der behøver være en regel som at heteroseksuelle skuespillere aldrig kan spiller bøsser, men det er så dobbeltsidet. Det fungerer aldrig den anden vej. Og vi må ikke engang spille vores egne helte.”

Charlie Carver og Matt Bomer

Ene bøsse i kurven
42-årige Matt Bomer fra The Boys In The Band er en af de skuespillere der prøvede at ryge ned ad rollekandidatslisten da han sprang ud i 2012 i forbindelse med at han giftede sig med en mand efter at have medvirket i film som In Time og Magic Mike.

”Jeg sprang ud på et tidspunkt hvor det var meget risikabelt at gøre det,” fortalte han i et nyligt interview med Attitude. ”Men for mig var det mere vigtigt at være mit mest autentiske selv, både for min familie og for mig selv (…) Men at sige at det ikke kostede mig visse ting i min karriere ville være at lyve. Det gjorde det.”

Matt Bomer fortalte i samme interview at det var en befriende oplevelse at medvirke i The Boys In The Band med kun andre bøsser på rollelisten. ”Det sker ofte at jeg er den eneste åbent homoseksuelle person på optagelsesstedet og jeg har lært hvordan at håndtere dét og udføre jobbet – men det var rart at have denne kollektive oplevelse og en delt fornemmelse af hvem vi er og hvem vi vil være og en forståelse af hinanden.”

Den 32-årige Charlie Carver fra serier som Desperate Housewives og Teen Wolf er også med i The Boys In The Band og fortalte også i et nyligt interview med Attitude at han også ofte oplever at være den eneste homo på optagelsesstedet og at det påvirker hvor autentisk han kan interagere med folk. Så selvom der ER sket fremskridt er der stadig noget at kæmpe for når det gælder lighed for LGBT-skuespillere i Hollywood.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar