fredag den 31. juli 2020

GLAAD-pris til tv-serien Schitt’s Creek


En GLAAD Media Award og 15 Emmy-nomineringer til den canadiske komedieserie med den homoseksuelle skuespiller Dan Levy i rollen som bøssen David.

TV-SERIENYHED af Michael Andersen

Torsdag den 30. juli blev den Corona-udsatte GLAAD Media Awards 2020 prisuddeling endelig afholdt. Priserne hylder LGTB-synlighed og komedieserien Schitt’s Creek fik prisen for Fremragende komedieserie. Den er pudsigt nok også lige blevet nomineret til 15 Emmy Awards – tv-branchens svar på Oscar’en.

Schitt’s Creek handler om en rig familie der går fallit og må flytte på motel i en lille flække. Den er skabt af skuespillerne Eugene Levy (faderen i American Pie-filmene) og hans homoseksuelle søn Dan, der også spiller bøsse i serien der netop er blevet afsluttet efter 6 sæsoner.

Udover en Emmy-nomination for Fremragende komedieserie er alle fire hovedrolleindehavere i serien nomineret til Emmy’er for bedste skuespillerpræstationer i komediegenren, deriblandt Dan Levy der spiller den homoseksuelle David Rose.

I et nyligt interview med Attitude fortalte Dan Levy at han ikke selv havde været med til at vælge Noah Reid til rollen som Davids kæreste Patrick i Schitt’s Creek, men at de heldigvis viste sig at have god kemi. ”Det gør det meget komfortabelt når man rent faktisk kan lide den person man skal forestille at forelske sig i,” sagde han.

Dan Levy og Noah Reid som David og Patrick i Schitt's Creek

Åbent forhold
I serien møder David Rose ingen modstand mod sin seksualitet, og i den virkelige verden var der heller ikke nogen modstand fra tv-producerne mod noget af det homoseksuelle indhold – heller ikke selv om David og hans kæreste Patrick har et åbent forhold.

”Jeg tror at det for David var vigtigt at skabe plads hvor Patrick følte sig okay med at udforske sine impulser og hans nysgerrigheder vidende at Patrick var meget ny til (bøsse-)verdenen og ikke stå i vejen for det,” forklarede Dan Levy til Attitude.

”Jeg synes at når man har med en karakter at gøre der lige er kommet ud af skabet og finder kærlighed og en anden karakter der er langt mere erfaren – i dette tilfælde i bøssekærlighed og intimitet – så var det vigtigt for mig at David aldrig stod i vejen for Patricks udvikling i den henseende.”

Om Dan Levy vinder en Emmy for Fremragende skuespiller i en birolle ved årets Emmy-prisuddeling afgøres i Los Angeles den 21. september.

Det har endnu ikke været muligt at se Schitt’s Creek i Danmark, men alle seks sæsoner er på Netflix i flere lande, så man kan håbe den også kommer til Danmark snart.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar