fredag den 7. august 2020

YouTube blokerer for queer-musikken


Nu kan danskerne ikke længere se musikvideoer fra LGTB-kunstnere som Troye Sivan, Josef Salvat, King Princess og Abisha som følge af krigen mellem Google og Koda.

MUSIKNYHED af Michael Andersen

Hvis du gerne vil se Troye Sivans nye musikvideo til singlen Rager Teenager! fra hans kommende EP In A Dream eller Lostchilds musikvideo til titelsangen fra hans spritnye EP Imperfect, så bliver det ikke på YouTube. Der mødes alle danskere nu af et ”Denne video er ikke tilgængelig i dit land.” Gennemgår man Eskapismes mange tidligere portrætter af queer musikere som Josef Salvat, Bronze Ivory og Abisha, så mødes man igen og igen af samme besked. Hvorfor nu det?

Det sker som led i Googles krig mod danske Koda der ikke vil acceptere at danske kunstnere får mindre penge for at have deres musik på YouTube. Googles holdning er ”my way or the highway” og de fjerner derfor nu ikke bare al dansk musik fra YouTube, men blokerer også danskernes adgang til en pæn del udenlandsk musik. Det er afpresning der batter.

LGTB-kunstnerne har nu fået sværere ved at nå ud til deres danske fans og Troye Sivan delte så sin nye video på sin Facebook-side istedet, men Eskapisme kan ikke linke til videoer på Facebook. Det bliver derfor interessant at se hvordan Googles ”fuck you”-attitude kommer til at påvirke Eskapismes dækning af queer musik fremover.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar