lørdag den 8. august 2020

Tumblr-fænomen: Homo-erotisk fan-art

Superhusbands Tony Stark og Steve Rogers af Tashastrawberry

Populære film og tv-serier som Iron Man, Captain America, Star Wars og Supernatural inspirerer fans til at tegne mændene derfra som bøssepar og dele værkerne på Tumblr.

KUNST af Michael Andersen

Hvis man er familiær med internetmediet Tumblr ved man at det mest er et visuelt medie til deling af fotos, memes, tegninger og malerier. Det medie har mange fans af populærkultur taget til sig, deriblandt en række tegnere som ynder at lave romantiske og homo-erotiske værker inspireret af populære film såsom Marvels superheltefilm og kult tv-serier som Supernatural.

Selvom der ikke foregår noget homo-erotisk mellem Iron Man og Captain America i Marvels Avengers-film, så er der alligevel både homoseksuelle og kvindelige kunstnere der har gjort en hel sport ud af at producere tegninger af de to som kærester i deres civile identiteter som Tony Stark og Steve Rogers under hashtaggene #superhusbands og #stony som er en sammenskrivelse af Steve og Tony.

Andre fans synes dog at Steve Rogers hellere skulle være kæreste med Bucky fra Captain America-filmene og deler tegninger af Steve og Bucky under hashtagget #stucky. Det efterlader dog ikke Tony Stark ude i kulden for aldersforskellen til trods, så er der dem der kan lide at tegne Tony Stark og hans unge protegé Spider-Man (Peter Parker) under hashtagget #starker.

Bucky og Steve Rogers af Arsartisf

Svingende kvalitet
Fans af Thor synes det er sjovt at tegne ham sammen med sin stedbror Loki under hashtagget #thorki, og hvis man er tilhængere af DC-helte som Superman, Batman og Robin kan man sikkert også finde nogle sjove tegninger med dem under hashtags som #superbat.

Udover superhelte kan man finde fantegninger af Star Wars-parringer som Finn og Poe under #stormpilot og Qui-Gon Jin og hans elev Obi Wan Kenobi under #qouobi. Dean Winchester og Castiel fra tv-serien Supernatural findes under #destiel. Også den nye actionfilm The Old Guard på Netflix har inspireret tegnere til værker af bøsseparret Joe og Nicky under #immortal husbands.

Mange af værkerne er bare simple tegninger hvoraf en del er digitale tegninger, mens andre er store værker der er værdige til at blive udstillet eller hængt op på en væg. Eskapisme ønsker god fornøjelse med at gå på opdagelse i alle herlighederne på Tumblr.

Steve Rogers og Tony Stark af Pineapplebread
Dean Winchester og Castiel af Petite-Madame

Ingen kommentarer:

Send en kommentar