tirsdag den 25. august 2020

Ny EP fra Vardaan Arora for de danseglade


Popsangeren savnede LGBT-rollemodeller da han voksede op i Indien. Nu er han selv rollemodel og aktuel med EP’en Heartbreak On the Dance Floor.

MUSIKERPORTRÆT af Michael Andersen

Den 28-årige Vardaan Arora voksede op i New Delhi i Indien og havde pigekærester inden han sprang ud som bøsse i en alder af 20 år. Han følte sig heldig over at slippe væk fra Indien og flytte til New York for at studere på en teaterskole. ”Der er dårligt nogen LGBTQ-repræsentation i Bollywood eller i Indien generelt,” fortalte han i et interview med Gay Times i oktober 2018. ”De har først fornylig legaliseret homosex og det var et stort øjeblik og jeg er glad for at tingene forandrer sig til det bedre.”

Da han voksede op, havde han ikke mange LGBTQ-popstjerner at se op til og han synes derfor den opblussen af slagsen indenfor de seneste år med navne som MNEK, Sam Smith og Troye Sivan er meget vigtig. Han mener mange bøsser relaterer til kvindelige popstjerner som Lady Gaga, Madonna og Britney Spears netop fordi der ikke var nogen LGTB-popstjerner. Nu savner han bare farvede LGTBQ-kunstnere indenfor popmusikken, men han synes det også er ved at ændre sig og tænker måske på sangere som Bronze Avery, Iman, Jada Michael, Vincint og Abisha som Eskapisme har skrevet om tidligere i år.

Vardaan Arora, der har mevirket som skuespiller i et par tv-film, har nydt at synge siden han var barn og i 2014 begyndte han at lægge covers på YouTube. Det var først i 2016 at han fik lyst til at skrive sin egen musik og så selvudgav han debutsinglen Feel Good Song til over to millioner streams på Spotify. Du kan se videoen på YouTube lige her:


Også OCD-ramt
I 2018 fortalte Vardaan Arora til Billboard at han har OCD (Obsessive Compulsive Disorder) og bruger musikken til bedre at kunne håndtere lidelsen. Han kanaliserer tvangshandlingerne over i at lave sange så der kommer noget konstruktivt ud af dem. Sjovt nok fortalte dance musikeren Spencer Brown selvsamme historie til Billboard for et par måneder siden.

Siden 2016 har Vardaan Arora udgivet yderligere otte singler plus et par remixes samt duetten Drama med nicopop uden den store succes. Det var da heller ikke sange som formåede at hæve sig over mængden, men det har ændret sig med den nye EP Heartbreak On the Dance Floor som byder på Vardaan Aroras hidtil mest varierede og fængende dansepop.

Han fortalte til Billboard at han i fire år havde søgt efter at finde sig selv som kunstner og med Heartbreak On the Dance Floor håbede han at levere et budskab og ramme hårdt. Det lykkes da også mere eller mindre med de seks sange på EP’en, deriblandt singlerne Rare (et Selena Gomez cover), Imposter Syndrome og den fede I Don’t Wanna Know (feat. MRSHLL – Koreas første åbent homoseksuelle popsanger).

Heartbreak On the Dance Floor rundes af med højdepunktet/klimakset Expensive On Me der er så dansabelt at det med sine bare 2:16 minutter er alt for kort. Ja, man vil have mere når EP’en er slut. Mere Vardaan Arora. Heartbreak On the Dance Floor tegner nemlig lovende for hans fremtidige karriere. Videoen til sangen Heartbreak On The Dance Floor er blokeret for danskere på YouTube, men EP’en er tilgængelig på iTunes. Check it out.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar