søndag den 1. december 2019

Romantisk musicalalbum fra Luke Evans


Skuespilleren fra Skønheden og Udyret har udgivet albummet At Last hvor han demonstrerer sit store sangtalent på en række gribende cover-sange.

MUSIKANMELDELSE af Michael Andersen.

Han har netop været aktuel i krigsfilmen Midway og nu har 40-årige Luke Evans også udgivet sit debutalbum At Last med en række cover-sange fortolket i musicalstil, deriblandt Cher’s If I Could Turn Back Time og U2s With Or Without You. Musicalgenren er da heller ikke ukendt for Luke Evans, der efter actionroller i film som Dracula Untold og to af Hobbitten-filmene for alvor slog igennem som skurken Gaston i Disneys musical Skønheden og Udyret fra 2017.

Luke Evans er efter sigende kæreste med den ligeså macho, colombianske skuespiller Victor Turpin, som bl.a. har gæsteoptrådt i komedieserien Will & Grace i 2018, og sangene på At Last handler da stort set også alle sammen om kærlighed på både godt og ondt. Faktisk fortæller sangene nærmest en overordnet historie om at finde kærligheden på ny ovenpå et smerteligt brud.

Åbningsnummeret Love Is A Battlefield, der også var første singleudspil, giver dog ikke de store forhåbninger. Pat Benatars 80er-klassiker fortolkes så skønsangspænt at det næsten bliver uinteressant, men bliv hængende for de efterfølgende sange byder på nogle meget smukke og følelsesmæssigt gribende udgaver af klassiske pop- og musicalhits.


Følsom machomand
Allerede på anden sang, The First Time Ever I Saw Your Face oprindeligt udgivet af Roberta Flack i 1969 men også covered af George Michael i 1999, bliver det meget smukt og den længselsfulde stemning fortsætter på If I Could Turn Back Time, der næsten overgår Cher’s originale version. På With Or Without You savner man dog lidt The Edge’s guitar, men orkester og baggrundskor kan også gøre det og Luke får virkelig demonstreret sin vokale formåen. Det er meget flot.

Og så er det tilbage til den gribende længsel på I’m Kissing You af Des’ree fra filmen Romeo + Juliet. Det er klart et højdepunkt på albummet, og Maria McKee’s klassiske Show Me Heaven fra 1990 ER jo også bare en vidunderligt dejlig sang – også i Luke Evans’ udgave.

Titelsangen At Last fra 1959 og oprindeligt sunget af Etta James er et frisk indslag midt i alle de storslåede ballader der godt kan lyde lidt monotone i længden. Variation er godt. Og de afsluttende kærlighedssange på det 12-numres album bliver først for alvor gribende med Faith’s Song – en meget smuk kærlighedserklæring som blev udgivet af Amy Wadge i 2018 og som lyder endnu mere gribende her. Og så rundes der af med Les Misérables-klassikeren Bring Him Home som Josh Groban også covered meget smukt i 2015.

Tilbage sidder man så med et indtryk af at Luke Evans, som vi kender som actionhelt fra diverse film, i virkeligheden er et meget følsomt og sensitivt gemyt som da også er det indtryk hans nye video til The First Time Ever I Saw Your Face efterlader en med. Se den selv lige her:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar