tirsdag den 17. december 2019

Første superhelt-bøsse i Marvel-film er usexet


Marvels filmunivers er befolket med sexede mænd og kvinder, men det er deres første homoseksuelle karakter bestemt ikke. Det lugter af diskrimination i den kommende Eternals der får premiere om et år.

FILMNYHED af Michael Andersen

The Eternals har sexede heteroseksuelle skønheder som Richard Madden, Kit Harrington og Kumail Nanjiani på rollelisten. Og så er der den overvægtige bamse Brian Tyree Henry der er så usexet at ingen umuligt kan føle sig truet af hans homoseksualitet. Han skal spille Phastos som i tegneserierne ellers er et stort, stærkt og muskelsvulmende mandfolk, men det mente Marvel åbenbart ikke at deres filmpublikum var parat til at få i en homoudgave. Deres film er milliardforretninger, så de skal jo helst undgå at skræmme homofoberne væk og miste billetindtægter.

Marvel Studios’ chef Kevin Feige har tidligere fortalt at deres første homoseksuelle superhelt ville være gift og have børn lige som Sulu i Star Trek Beyond fra 2016 og det er jo altid noget, men ellers minder situationen om dengang i firserne hvor Captain America havde en overvægtig og usexet bøsseven i tegneserierne. Er verden virkelig ikke nået længere siden dengang?

Det svarer til at Melissa McCarthy og Rebel Wilson skulle spille Wonder Woman og Supergirl. De er skønne skuespillerinder, men sikke et ramaskrig der ville være blevet blandt mandlige, heteroseksuelle fans. Superhelte forventes jo at være idealiserede mænd og kvinder som er i god fysisk form.

Eternals forventes at få premiere i november 2020, men da det langt fra er en af Marvels mest populære tegneserier bliver det spændende at se om filmen også kun kan vække minimal interesse. Men med smukke stjerner som Angelina Jolie og Salma Hayek på rollelisten skal der nok kunne lokkes nogle heteroseksuelle mænd i biografen.

Imellemtiden kan du læse om Captain Americas skændsel af et bøssebekendtskab lige her: Captain America's unattractive gay friend

Ingen kommentarer:

Send en kommentar