onsdag den 29. november 2023

”Få heteromænd til at ville have bøssesex”

Sådan lød udfordringen da Ron Nyswaner skulle skrive manuskriptet til den store, homo-historiske serie Fellow Travelers på SkyShowtime.

TV-SERIE FEATURE af Michael Andersen

Tv-serien Fellow Travelers følger de to elskere Hawkins Fuller og Tim Laughlin spillet af Matt Bomer og Jonathan Bailey, lige fra den homo-forskrækkede McCarthy-ære i 1950ernes USA til AIDS-krisen i 1980erne. Serien er baseret på Thomas Mallons roman af samme navn, men bygger videre på den da manuskriptforfatteren Ron Nyswaner ikke kunne give slip på personerne. Han ønskede at beskrive de to mænds forhold gennem en cirka 35-årig periode, så han føjede 60erne, 70erne og 80erne til bogens 1950ere. Begge mænd må således navigere deres forhold med hinanden gennem den turbulente politiske historie fra de årtier. De kan ikke modstå hinanden, men må samtidigt træde varsomt for at undgå mistanke og forfølgelse på grund af deres seksualitet.

Ron Nyswaner fortalte i et interview med Attitude, at han blev draget til historien fordi Hawkins og Tim er to meget forskellige personer: ”Jeg elsker kærlighedshistorier om par der egentlig ikke er ment til at være sammen. De ser ikke verden på samme måde, de går gennem livet med forskellige attituder og værdier, og alligevel er de kraftfuldt draget af hinanden. Og jeg tror de hver især har brug for noget den anden har, men de er ikke helt parate til at acceptere dette.”

Rare karakterer er kedelige
”Jeg har ingen interesse i sympatiske karakterer,” fortalte Nyswaner. ”Hvis nogen siger, ’lad os gøre den her karakter sympatisk,’ så siger jeg at jeg må videre – dette er ikke et job for mig.”

Han tilføjede: ”Ingen gider kigge på rare mennesker. Det er så kedeligt.”

”Hawkins Fuller (…) har faktisk et meget rigt indre liv som han holder for sig selv, men indimellem slipper noget af det ud,” filosoferede han. ”Tim giver sig selv til Hawk fysisk på meget kraftfulde, til tider smertelige måder. Og en gang imellem åbner døren lidt og Hawk viser en lille smule af sit indre liv. Dét er hvad der adskiller Hawk fra andre antihelte. Hawk har evnen til at elske. Han gør bare ikke brug af den særlig tit.”

Nyswaners interesse i Tim var hans indre strid mellem sin katolske tro og sin seksualitet, samt: ”Hans kraftfulde tiltrækning til Hawkins som han ved sikkert vil forårsage mere smerte end ej, men at være sammen med ham er det værd. Nogle gange kan man ikke kontrollere kærligheden. Og vi foretager ikke nødvendigvis altid sunde valg når vi er drevet af lidenskab. Og Tim er meget lidenskabelig. Han er lidenskabelig overfor Gud. Han er lidenskabelig for Hawkins Fuller.”

LGBT-skuespillere til LGBT-roller
Kemien mellem Matt Bomer og Jonathan Bailey er tydelig i deres samspil som Hawkins og Tim, og Nyswaner sagde da også til Attitude at han ikke kunne forestille sig andre skuespillere i de roller. ”Vi lavede en kemi-prøve. Dog var Matt i L.A. og Jonny var i London. De var på Zoom og foregav at sidde ved siden af hinanden på en parkbænk og selv med tusinder af kilometer imellem dem, vidste vi indenfor minutter at vi måtte se disse to fyre sammen. Og Matt og Jonny syntes straks godt om hinanden og det tror jeg virkelig hjalp vores serie.”

Nyswaner fortalte endvidere til Pink News at Matt Bomer blev involveret i projektet for mindst tre år siden: ”Matt havde læst bogen og var interesseret. Da Matt kom ind i værelset, vidste jeg han var en rigtig dygtig skuespiller. Han havde et udseende der bare var perfekt til Hawkins Fuller. Hawkins’ skønhed er faktisk noget han bruger. Han er meget bevidst om at han er attraktiv – hvilket ikke er at være indbildsk, men bare at vide at det giver én magt.”

”Jonathan Bailey kom til os meget tidligt, mens vi besatte roller til My Policeman.”

Nyswaner fortalte til Attitude om fordelene ved at have homoseksuelle skuespillere i rollerne: ”Bare det at forstå hvordan det er at begære en anden mand og hvordan man måtte skjule det begær. Selv i dag må vi stadig nogle gange være forsigtige med at udtrykke vores begær for andre mennesker. Så det forstod de.”

Angående debatten om hvorvidt LGBT-roller bør spilles af LGBT-skuespillere, så tilføjede han: ”Jeg tager ikke noget standpunkt om hvad andre mennesker gør, jeg tager bare et standpunkt om hvad jeg gør. Jeg elsker at skrive LGBTQ-karakterer. Jeg har gjort det meget. Jeg håber at gøre mere af det. Jeg vil kigge efter LGBTQ-skuespillere til at spille de roller.”

Kærlighed og politik
Nyswaner fortalte til Pink News at det var vigtigt for ham ikke at nedtone serien for et heteroseksuelt publikum: ”Chefen for Fremantle sagde til mig, ’lad os lave en serie der får heteromænd til at ville have bøssesex,’ og jeg sagde, ’ja, lad os det.” Og så sagde Showtime bare, ’skub til det. Gå efter det. Hold ikke igen.’ Der var slet ikke noget pres.”

”Hver sex-scene i vores serie driver historien frem,” tilføjede han. ”Vi har en kærlighedshistorie der er indbagt i en politisk thriller. Når jeg siger ’politisk thriller’ dækker det ikke kun over McCarthy-æraen og forfølgelsen af homoseksuelle, men det gælder også 80erne hvor vores regering tillod homoseksuelle mennesker at dø af AIDS. Så der er hele tiden det pres af stor risiko som vi blander vores kærlighedshistorie ind i og det gælder også sex-scenerne. Hver sex-scene er en udveksling af magt.”

”Der er åbenlyse paralleller mellem den magt Joe McCarthy søgte og fik ved at skabe frygt og paranoia og splitte mennesker og gå efter mindretal så han kunne opbygge magt og hvad der sker lige nu i de forenede stater og andre vestlige demokratier. Som LGBTQ+ mennesker vil vi fortsætte med at kæmpe, men vi må ikke give efter for fortvivlelse. Tro mig, det er ikke den værste tid det nogen sinde har været. Vi er ikke usynlige mere. Fortsæt kampen, men find glæden i kampen og tag den risiko at elske og få dit hjerte knust. Du overlever nok.”

Fellow Travelers kan ses på SkyShowtime lige her: SkyShowtime

onsdag den 22. november 2023

Matt Bomer: Nej til Barbie gav plads til to homo-roller

Stjernen fra tv-serien Fellow Travelers har nemlig også en rolle i den kommende Netflix-film Maestro med Bradley Cooper.

SKUESPILLERNYHED af Michael Andersen

Den 46-årige amerikanske skuespiller Matt Bomer medvirkede i store Hollywood-film som In Time og Magic Mike før han i 2012 sprang ud som bøsse. ”Da jeg først gik ind i branchen, gjorde jeg hvad jeg var nødt til for at få roller,” fortæller han nu i et interview med Vanity Fair. ”Og så nåede jeg et punkt hvor jeg trykkede på ’fuck det’-knappen.”

Det punkt var sikkert at han i 2011 giftede sig med manden Simon Halls og de fik sønnen Kit Halls sammen i 2005. Efter at være sprunget offentligt ud som bøsse, troede Matt Bomer at så var dørene til hovedroller lukkede for ham, men i stedet åbnede der sig en ny vej med bøsse-roller, som i Netflix-filmen The Boys In The Band fra 2020.

Nu fortæller Matt Bomer i interviewet med Vanity Fair at han sendte et prøve-bånd til producerne af den nylige biografsucces Barbie. På videobåndet agerede han forskellige Ken-figurer i forskelligt tøj, men han besluttede sig for at prioritere sin familie over filmen der ville have medført lang tid hjemmefra. I stedet aflagde han prøve for Bradley Cooper for at få rollen som hans elsker i filmen Maestro om den biseksuelle komponist og dirigent Leonard Bernstein. Og dårligt havde han fået den rolle før der blev givet grønt lys for at lave tv-serien Fellow Travelers hvor Matt Bomer har rollen som den politiske bagmand Hawkins Fuller der indleder et forhold med den unge idealist Tim Laughlin spillet af Jonathan Bailey. Matt Bomer er også ledende producer af serien som han udviklede sammen med manuskriptforfatteren Ron Nyswaner der tidligere har skrevet biograffilmen Philadelphia. ”Jeg vil have at flere queer skuespillere får muligheder for at spille roller som denne og får vist tillid til roller som disse,” siger Matt Bomer i Vanity Fair.

Med armen om Jonathan Bailey i Fellow Travelers

Celebert homo-skuespillermøde
I Fellow Traveler er Matt Bomers rolle lidt af en antihelt. ”Det der var sjovt ved denne karakter var, at jeg fik lov til at være den slemme dreng,” siger han i Vanity Fair. ”Min strategi var altid at være den gode dreng som barn. Så jeg kom faktisk til at udadvende og have skæg med en masse ting som jeg aldrig havde muligheden for at gøre når jeg var i omstændigheder der på nogen måder var sammenlignelige med Hawks.”

I Maestro spiller Matt Bomer klarinettisten David Oppenheim. Under indspilningerne drog han inspiration fra Bradley Coopers præstation med hvordan man tackler en karakterskildring der strækker sig over flere årtier til sin rolle i Fellow Travelers. Maestro får premiere på Netflix den 20. december, mens Fellow Travelers kan ses nu på SkyShowtime her: SkyShowtime

Da Matt Bomer for nylig deltog i et PR-fremstød for Fellow Travelers sammen med sin medspiller Jonathan Bailey, rendte de to herrer på et andet bøsse-filmpar på hotellet. Det var Andrew Scott og Paul Mescal fra filmen All Of Us Strangers der får biografpremiere i England sidst i januar næste år. Så der er lidt mere at glæde sig til. Det celebre homo-skuespillermøde blev selvfølgelig foreviget og kan nydes lige her:

Matt Bomer, Andrew Scott, Jonathan Bailey og Paul Mescal

tirsdag den 21. november 2023

Zachary Quinto i ny morbid bøssekomedie

Sammen med sin homoseksuelle massør oplever en nyudsprungen fraskilt familiefar en begivenhedsrig nat i Down Low.

FILMANMELDELSE af Michael Andersen

Det kunne have været et teaterstykke, men den nye amerikanske film Down Low fungerer også fint som morbid komedie på skærmen i hjemmebiografen. Den 46-årige homoseksuelle skuespiller Zachary Quinto er mest er kendt som Spock i de nyere Star Trek biograffilm og var med i Netflix-filmen The Boys In The Band, men han viser i Down Low at han også behersker et komisk talent i rollen som fraskilt familiefar der er sprunget ud som bøsse.

Down Low starter med at han har hyret en massør til en massage med ”happy ending”, men en ting fører til en anden da massøren spillet af den unge Lukas Gage kendt fra HBO-serierne Euphoria og The White Lotus erfarer at han er familiefaderens første intime omgang med en person af samme køn. Så finder massøren et hook-up til dem på en sex-app med et navn der minder om Grindr, men det fører til drabelige hændelser. Inden de to herrer har set sig om, har de et lig på halsen og en nysgerrig nabo spillet af Judith Light som mange måske husker fra Dallas revival-serien fra 2013 samt en nekrofil herre spillet af Simon Rex der lavede lidt porno i starten af 90’erne og var med i de satiriske Scary Movie-film.

Det er alt sammen rigtig underholdende, men også meget morbidt og så kan der egentlig ikke siges så meget mere uden at røbe for meget af den halvanden times gay satire. Lukas Gage har været med til at skrive filmens manuskript og den homoseksuelle sanger Vincint har leveret filmens sang Higher fra 2021-albummet There Will Be Tears. Rightor Doyle har instrueret Down Low, som kan købes eller lejes fra Viaplay lige her: Down Low på Viaplay

Kom i den rette stemning med traileren på YouTube lige her:

mandag den 13. november 2023

Alt om sex-scenerne mellem Jonathan Bailey og Matt Bomer i ny tv-serie

I den politiske thriller og episke kærlighedshistorie Fellow Travelers med de to homoseksuelle skuespillere handler sex om magt.

TV-SERIENYHED af Michael Andersen

I det otte-episoders historiske drama Fellow Travelers spiller 35-årige Jonathan Bailey og 46-årige Matt Bomer to mænd der mødes under McCarthy-æraen i Washington og forelsker sig til trods for at det er en farlig tid for homoseksuelle i politik. Derfra udforskes deres forhold over de næste fire årtiers LGBT-historie i USA, men serien er ikke kun politik og historisk homofobi – det er også en banebrydende skildring af bøssesex i et langvarigt forhold.

Jonathan Bailey, der er kendt fra Netflix-serien Bridgerton, fortalte i et interview med Out: ”Man kan ikke fortælle en queer kærlighedshistorie og ikke vise hvordan sex hører med. Det er alt sammen noget der er svært at tale om med mennesker der finder sammen og har hver sin krop. Men hvis man eksisterer i den samme krop, hvordan man forhandler dét og hvad det betyder, hvordan det er at være underkastende og hvad er egentlig kinky? Det er alt sammen en ting. Jeg synes bare det er en virkelig hjertevarm og ærlig udforskning af noget som jeg ved jeg altid har ønsket at se ordentlig udforsket.”

”Jeg synes det er så nuanceret og personligt, ikke sandt?” fortsatte han. ”Den måde folk har sex på er så antaget. Det var bestemt første gang jeg har set det blive belyst hvilke roller der er indenfor et homoseksuelt forhold med magt og status ved at være underkastende og dominerende.”

”Men for mig, hvad jeg finder interessant, er at det er giv og tag mellem de to. Så det er faktisk ikke én person der siger ”nu gør jeg det her.” Det er som hvis de bevæger sig som en enhed. Og det synes jeg er smukt. Og jeg føler at det altid er en forhandling.”

Se et klip fra serien hvor de to mænd forhandler sig frem til sex på YouTube lige her:

To regler for sex-scenerne
Seriens skaber Ron Nyswaner fortalte Entertainment Weekly at Jonathan Bailey og Matt Bomer havde to meget specifikke regler når der skulle filmes sex-scener. Disse regler var oveni at koreografere scenerne og have intimitets-koordinatorer. Den første regel var et citat af den queer digter Oscar Wilde: ”Alt i verden handler om sex undtagen sex.
Sex handler om magt.”

Den anden regel var at de ikke kunne bruge den samme seksuelle handling eller kombination mere end én gang. ”Jeg husker da vi skrev episode otte, så spurgte mine medforfattere og mig, ’hvad har vi ikke gjort?’” sagde Nyswaner.

Senere i interviewet indskød den ledende producer Daniel Minahan om hvad han gik efter i den første episode: ”Hvad jeg gik efter i de første to timer var den idé, at Tim (spillet af Jonathan Bailey), der ikke er specielt seksuelt erfaren, har denne næsten transcenderende oplevelse med Hawk (spillet af Matt Bomer) som sætter sit mærke på ham.”

”(Tim) bliver nærmest besat af sin tilknytning, men om Hawk er forelsket i den magt han har over ham eller faktisk har denne kærlighed til ham er en del af spændingen i serien. Hans liv og seksualitet er så opdelt. Det er sådan. ’her er hvor jeg har sex, her er hvor jeg er på arbejde, her er hvor jeg har min pigekæreste.’”

Fellow Travelers er baseret på en roman af Thomas Mallon fra 2007 og får premiere på SkyShowtime søndag den 19. november. Få en smagsprøve med traileren på YouTube lige her:

søndag den 12. november 2023

Erotisk film om brandmandsbøsser i hjemmebio

Afonso bærer på Alfredo i en scene fra Will-O'-The-Wisp

I den portugisiske film Will-O’The-Wisp bliver prins Alfredo brandmand og forelsker sig i sin instruktør Afonso.

FILMANMELDELSE af Michael Andersen

Den portugisiske instruktør Joäo Pedro Rodrigues har lavet en musikalsk fantasifilm om prins Alfredo spillet af Mauro da Costa der i kølvandet på at landet hærges af skovbrande beslutter sig for at blive frivillig brandmand. I brandkorpset bliver Afonso spillet af André Cabrai hans instruktør og de to forelsker sig.

Da Alfredo starter i brandkorpset, skal der selvfølgelig laves en kalender med mere eller mindre nøgne brandmænd der genskaber scener fra kendte malerier af store kunstnere som Alfredo så skal gætte. Det er en sjov vinkel til hele brandmandskalender-fænomenet. Filmen er da på mange måder også politisk med emner udover skovbrande som COVID og kongehuses fremtid.

Will-O’-The-Wisp starter i år 2069 hvor den døende Alfredo tænker tilbage på sin ungdomsromance med Afonso. Det musikalske islæt består af at personerne af og til synger deres replikker som i en musical eller et syngespil, og der er også en flot koreograferet dansesekvens mellem Alfredo og Afonso og alle de andre brandmænd. Når de to mænd endelig konsumerer deres kærlighed, leder det tankerne hen på de danske erotiske stjernetegnsfilm fra 70’erne. Så filmen fremstår som et sammenkog af mange stilarter, men det er helt klart til dens fordel. Det er nemlig hele tiden interessant hvad der nu findes på af fantasifulde indslag.

Om filmens romance kan ende lykkeligt mellem en prins og en brandmand må man se ved selvsyn. Filmen er såmænd ikke så lang. En time og syv minutter. Så det når aldrig at blive langtrukkent og den er bestemt et kig værd. Will-O’-The-Wisp kan lejes eller købes fra Grand hjemmebio lige her: Will-O'-The-Wisp på Grand hjemmebio

Varm op med traileren på YouTube lige her:

Troye Sivan og homo-romantisk kulminearbejdere-video konkurrerer om Grammy

Troye Sivan

Nomineringerne til Grammy Awards 2024 er blevet offentliggjort og Troye Sivan er nomineret for første gang. Der er også nomineringer til Janelle Monáe og Brothers Osborne.

PRISUDDELINGSNYHED af Michael Andersen

Den 66. Grammy Awards-prisuddeling vil løbe af stablen søndag den 4. februar 2024 i Los Angeles. Der skal uddeles hele 94 priser i forskellige kategorier indenfor musik, og i år har 28-årige Troye Sivan opnået at blive nomineret for første gang med singlen Rush i kategorien Bedste Pop Dance-indspilning hvor han bl.a. er oppe imod Kylie Minogues Padam Padam. Rush er også nomineret i kategorien Bedste Musikvideo, men det er den heteroseksuelle countrysanger Tyler Childers’ homo-romantiske musikvideo til sangen In Your Love også. Deri spiller de homoseksuelle skuespillere Colton Haynes og James Scully to kulminearbejdere der forelsker sig og videoen er nærmest en hel spillefilm fortalt på kun fem minutter.

Tyler Childers’ sang er også nomineret til Bedste Country Solo-optræden, Bedste Country-sang og albummet Rustin' In The Rain med sangen er nomineret til Bedste Country Album. Brothers Osborne med den homoseksuelle sanger T.J. Osborne er dog også nomineret for Bedste Country album og deres seneste single Nobody’s Nobody er nomineret til Bedste Country Duo/Gruppe-optræden – samme kategori som de vandt sidste år.

Den queer Janelle Monáe er nomineret til Årets Album og Bedste Progressive R&B Album for The Age of Pleasure. Det bliver spændende om nogen af de LGBT-nominerede vinder. Showet vil kunne streames på Paramount+ dagen efter prisoverrækkelsen.

Her kan man se eller gense Troye Sivans musikvideo til Rush med over 20 millioner YouTube-visninger, Tyler Childers’ musikvideo til In Your Love med 7,4 millioner YouTube-visninger og Brothers Osborne’s musikvideo til Nobody’s Nobody med næsten 500.000 YouTube-visninger, og så er det bare at krydse fingre for sin favorit.

onsdag den 8. november 2023

Ny Netflix-film om homo-aktivist i 60’ernes USA

Colman Domingo som Rustin
Rustin handler både om marchen mod Washington og hovedpersonens udvikling ud over skammen over sin homoseksualitet.

FILMNYHED af Michael Andersen

Bayard Rustin var en af de største aktivister og organisatorer verden har kendt. Han var bl.a. arkitekten bag den berømte March on Washington i 1963 for arbejde og frihed til sorte amerikanere hvor Dr. Martin Luther King Jr. holdt sin berømte anti-racistiske I Have A Dream-tale. Bayard Rustin udfordrede autoriteter og undskyldte aldrig for hvem han var, hvad han troede på eller hvem han begærede. Og han gav sig ikke. Han skabte historie, men blev selv glemt. Det rådes der nu bod på med en film om ham der slet og ret hedder Rustin.

Rustin spilles af 53-årige Colman Domingo fra HBO-serien Euphoria og i filmen organiserer han marchen på otte uger, men møder kritik fra Roy Wilkins spillet af komikeren Chris Rock på grund af sine ”opmærksomhedssøgende løjer.” I traileren siger Roy Wilkins ”lad os ikke nævne det unævnelige” om Rustins homoseksualitet. Man ser også Rustin proklamere at ”på den dag jeg blev født sort, blev jeg også født homoseksuel” og man ser ham kysse en anden mand, men altså også at hans seksualitet møder homofobi blandt flere andre sorte aktivister.

Rustin kysser en mand

Bøsseskam til overvindelse
Rustin er instrueret af George C. Wolfe der også instruerede Netflix-filmen Ma Rainey’s Black Bottom i 2020. ”Det der vakte min interesse mest, er at for 1963 var (Rustin) en meget ude-af-skabet udgave af en ude-af-skabet homoseksuel,” fortalt Wolfe til Entertainment Weekly. ”Og jeg synes der var en slags fornemmelse for – i mangel af bedre ord – effektivitet over ham. Han havde så travlt med at være fokuseret på hvad han ville ændre og hvilken agenda der var på spil, at dét var hvad der drev ham. Så at han var ude af skabet, var bare en naturlig, sund manifestation af hvem han var.”

”Der var dette lille hjørne hvor der stadig var et stykke af skam, og ultimativt handler filmen om – udover at levere marchen mod Washington – at bringe ham til den anden side af det lille stykke af skam,” fortsatte Wolfe. ”De fleste manifestationer af hans homoseksualitet var i skyggerne, var i barer, var i darkrooms og på mørke gader. Så filmen er om rejsen fra skygge til at lægge krav på dagslyset.”

Om det lykkedes Rustin at finde sig en plads i solen kan man se når filmen har premiere på Netflix fredag den 17. november. Se traileren på YouTube lige her: