onsdag den 28. februar 2024

Flotte italienske mænd i gribende homo-romantisk drama på Netflix

Enea og Pietro i Nuovo Olimpo

I Nuovo Olimpo har to mænd en heftig affære i 70’erne, men skæbnen vil at det ikke skal blive til mere. Men de kan ikke glemme hinanden. Vil skæbnen bringe dem sammen igen?

FILMANMELDELSE af Michael Andersen

Det italienske drama Nuovo Olimpo er opkaldt efter den lurvede biograf i Rom hvor den generte lægestuderende Pietro spillet af Andrea Di Luigi møder filmskoleeleven Enea spillet af Damiano Gavino. Biografen er et tilholdssted for homoseksuelle mænd der mødes på rygergangen og har sex på toiletterne. Da Pietro ikke vil have sex på toilettet, arrangerer Enea at låne et hus hvor de kan udleve deres lyst til hinanden. Og de to flotte mænd kan også nydes af seerne i al deres pragt.

Der lægges op til et forhold, men en demonstration der udvikler sig til optøjer, spolerer deres date, og de mister kontakten til hinanden, men de glemmer aldrig hinanden. Enea bliver succesfuld filminstruktør og Pietro bliver Dr. Dreamy, og de lever hver deres liv, men alligevel med flere ”lige ved og næsten”-sammentræf når der dykkes ned i deres liv igen i 1988 og i 1993. Pietro får sig en kone og Enea får sig en mand i form af det svulmende muskelbundt Antonio spillet af Alvise Rigo, og seerne holdes i spænding om Pietro og Enea så finder sammen igen alligevel lige til det sidste. Da Enea havner på Pietros operationsbord i 2015, er chancen for at de kan finde sammen igen atter tilstede, men er de blevet for etablerede i deres respektive luksusliv? Er tiden løbet fra dem?

Skuespillernes ældningsproces gennem filmen er flot sminket og meget troværdig, og af og til kommer man også til at grine over ting der kun sker i film og ikke i den virkelige verden. Men igennem det hele hepper man virkelig på at Pietro og Enea skal finde sammen igen, for det var da trist at skæbnen skillede dem ad. Så på den måde er det et vellykket bittersødt drama, og også meget flot filmet – især når herrerne smider tøjet. Så damper skærmen. Se selv på Netflix efter at have varmet op med traileren på YouTube lige her:

tirsdag den 27. februar 2024

Kærlighed mellem modne cowboys i hjemmebio

Pedro Pascal og Ethan Hawke i Strange Way Of Life

Pedro Almodóvars western Strange Way Of Life med Ethan Hawke og Pedro Pascal er kort, men god.

FILMANMELDELSE af Michael Andersen

Den berømte 74-årige spanske filmskaber Pedro Almodóvar har begået en kortfilm på lige knap 30 minutter med de modne amerikanske filmstjerner Ethan Hawke på 53 år og Pedro Pascal på 48 i hovedrollerne. De spiller cowboys i det vilde vesten som genforenes efter 25 år. Ethan Hawkes karakter Jake er blevet sherif, og han opsøges af Pedro Pascals karakter Silva under et eller andet påskud. De spiser middag og havner i seng sammen og seerne erfarer at Silva gerne havde set at de flyttede sammen på en ranch for 25 år siden, men det havde Jake modsat sig på grund af sin syge far.

Jake indser hurtigt at Silva har et skjult motiv for at dukke op igen efter 25 år. Silva har nemlig fået en søn i mellemtiden, og han har dræbt en luder og fået sheriffen – og det er jo Jake – på nakken. Kan Silva forhandle sig frem til en løsning på konflikten hvor både hans søn og hans genfundne relation til Jake overlever?

Med Strange Way Of Life har Pedro Almodóvar skabt en både sjov og æggende film, som når de to voksne mænd tænker tilbage på deres ungdoms fyrige lidenskab som man bevidner i et flashback. I et interview med Attitude fortalte instruktøren: ”Jeg var overrasket over hvordan nogle journalister var om det faktum at jeg havde valgt at filme to mænd i deres 50’ere som stadig er tiltrukket af hinanden. Der er en samfundssygdom i det faktum at reklamer altid fokuserer på yngre kroppe. (…) Hvis jeg har nogen form for budskab om kroppe der ikke idealiseres i reklamer og magasiner, så er det at mennesker forbliver begæringsværdige og at deres seksualitet og begær stadig er meget aktive – ikke bare over 50 og 60, men udover 70.”

Strange Way Of Life kan lejes fra Viaplay lige her: Strange Way Of Life på Viaplay

Varm op med traileren på YouTube lige her:

Andrew Scott fra All Of Us Strangers snydt for pris fordi han er bøsse

Andrew Scott i All Of Us Strangers

Dét mener i hvert fald Russell T. Davies der skabte tv-serierne Queer As Folk og It’s A Sin.

PRISUDDELINGSNYHED af Michael Andersen

Den engelske film All Of Us Strangers var nomineret til seks BAFTA-priser fra British Academy of Film and Television Arts ved uddelingen den 18. februar: Fremragende Britisk Film, Instruktør, Manuskript Baseret På Forlæg, Birolle, Kvindelige Birolle og Rollebesætning.

Filmen fik ingen BAFTA-priser i de kategorier den var nomineret i, men det sprang i øjnene at hovedrolleindehaveren, den 47-årige irske skuespiller Andrew Scott ikke var nomineret. Han var ellers nomineret til en Golden Globe for Bedste Skuespillerpræstation I En Dramafilm for sin rolle i All Of Us Strangers, dog uden at vinde.

Skaberen af de engelske miniserier Queer As Folk og It’s A sin, den 60-årige tv-producer Russell T. Davies har nu fortalt hvad mange tænker er årsagen til at Andrew Scott ikke blev nomineret til en BAFTA. Ved en National Student Pride-rundbordssamtale om repræsentation i medier, sagde Russell T. Davies: ”Hvad jeg tror der skete der var, at når en bøsse spiller en homoseksuel mand, så anses han ikke for at spille skuespil. Jeg tror oprigtigt at det skete her – at folk tænkte ’åh, det er meget godt, men han spiller ikke skuespil her. Han anstrenger sig ikke – han var bare sig selv.’”

Selv syntes Russell T. Davies at Andrew Scotts præstation i filmen var ”en verdensklasse-optræden” og at den ”var massivt undervurderet fordi han er bøsse og meget offentligt og synligt bøsse. Jeg proklamerer meget offentligt og højt at homoseksuelle skuespillere bør spille homo-roller. Hvad jeg prøver på, er at ændre det lidt så flere queer mennesker bliver set til queer roller.”

Russell T. Davies

Den 33-årige skuespiller Nathaniel Curtis fra It’s A Sin deltog også i rundbordssamtalen og sagde: ”Hvis en queer person spiller en queer rolle, synes folk, ’åh ja, meget godt gjort, dejligt.’ Men hvis en heteroseksuel skuespiller spiller en queer rolle, så er det tit, ’giv dem en Oscar.’ Jeg så (All Of Us Strangers) for et par uger siden og forelskede mig absolut og tudede mine øjne ud. Jeg synes Andrew Scott er en af de fineste skuespillere i vores generation og jeg synes Paul Mescal gør et smukt job, men der er noget i Andrews øjne som man bare genkender og der er en dybde til hans tristhed som kun en queer person kan se og kan tro.”

Nathaniel Curtis

lørdag den 24. februar 2024

All Of Us Strangers om generation der måtte springe ud i skyggen af AIDS

Harry og Adam i All Of Us Strangers

Filmens hovedrolleindehaver Andrew Scott og instruktør Andrew Haigh beskriver hvordan bøsser fra AIDS-generationen stadig er påvirket af at sex var farligt, og at det også er et tema i den biografaktuelle film.

FILM FEATURE af Michael Andersen

I den biografaktuelle engelske film All Of Us Strangers er handlingen at Adam i fyrrene og Harry i tyverne indleder en affære som får Adam til at opsøge sit barndomshjem og snakke med sine døde forældre. Filmen udforsker de to mænds homoseksuelle identiteter ud fra deres forskellige aldre og hvordan deres kærlighedsaffære udvikler sig. Den engelske instruktør Andrew Haigh fylder selv 51 år den 7. marts og fortalte i et interview med Attitude, at da han skrev filmens manuskript, var det hans intention at skildre erfaringer fra hans egen generation af bøsser.

”Jeg tror det er blevet kaldet ’mellem-generationen’ – den generation af bøsser der blev seksuelt bevidste eller kom til at forstå deres seksualitet mens AIDS påvirkede og dræbte så mange mennesker,” sagde Andrew Haigh. ”Så man er ikke fra generationen før, der voksede op og blev seksuelt bevidste før AIDS, og man er ikke i generationen der kom bagefter hvor der nu er medicin og det ikke længere er en dødsdom.”

”At springe ud i 90’erne, i skyggen af AIDS og HIV – at være bøsse og at have bøssesex ligestillet med død, sygdom og social isolation… Jeg husker at vokse op med tanken at der bogstavelig talt ikke var nogen fremtid for mig. ’Jeg kan ikke være en homoseksuel person i verden.’ Det indebærer en masse skam og en masse selvhad. Det tager en livstid at give slip på det. Man behøver ikke kradse særlig dybt i overfladen for at føle som man plejede at føle.”

Andrew Scott som Adam i All Of Us Strangers

Lige så vigtigt selv at elske som at være elsket
All Of Us Strangers omhandler emner som afhængighed, skam og sorg, og instruktøren Andrew Haigh fortalte til Attitude: ”Jeg vidste at det var om en masse ting der alle spillede sammen, og alle disse ting kommer essentielt fra et lignende sted – sorgen i at miste en forælder – traumet deri og også traumet i at vokse op i en tid og sorgen i at ens barndom ikke var hvad man kunne ønske sig at den var. Jeg ville have at filmen skulle føles som om der var så mange ting pakket sammen som kunne forbindes til andre ting som kan føre til afhængighed, som kan føre til smerte - til at nogen lukker ned og ikke tillader nogen at komme ind i deres liv.”

”De er pakket sammen på en måde så man ikke kan sige hvor kanterne af alle disse ting er. De er allesammen essentielt blevet til denne knude. Hvad der driver filmen frem er, at den eneste måde at blødgøre det på er at finde mennesker der holder af en. Og måske mere vigtigt, hvordan man gør dét for andre mennesker. Adam og Harry, de indser at de har brug for at gøre ting for hinanden - at det at være der for en anden er lige så vigtigt som at en anden er der for én. Jeg mener at nogle gange kan man være ret selvisk med kærlighed og forvente at man har behov for at blive elsket uden at indse at man faktisk har brug for at sikre sig at man selv giver det til en anden.”

Den 47-årige irske skuespiller Andrew Scott spiller Adam, og Andrew Haigh fortalte til Attitude: ”Jeg ved han følte sig forbundet til materialet. Da jeg begyndte at give manuskripterne til folk, ville de sige, ’det her føles som om det er skrevet for mig og om mig,’ og det følte Andrew. Dette er en film om fortiden der bløder op til overfladen. Når man ser det nå til overfladen i Andrew, er det ægte. Det er en smuk optræden, og det føles så virkeligt.”

Andrew Scott med sin instruktør, Andrew Haigh

Vigtigt med positiv repræsentation
Andrew Scott fortalte selv til Attitude: ”Jeg er ikke sikker på at generationsforskellen mellem Adam og Harry er den mest interessante ting ved filmen. Jeg synes en af de store forandringer, selvfølgelig, er tilstedeværelsen af AIDS da Adam ville have vokset op. Jeg ved helt sikkert at skyggen af AIDS truede meget da jeg voksede op i 90’erne. Og selvfølgelig vil det påvirke den måde vi tænker på seksualitet på den måde at vi vil føle det som om vi bliver straffet for at være fysiske eller for at udtrykke kærlighed.”

Han fortalte også at: ”Jeg tror at hvis vi kunne udviske den antagelse i vores samfund at alle er heteroseksuelle indtil andet er bevist, så ville det gøre en stor forskel for folk. Og med det mener jeg, at vi ikke siger til vores seksårige, ’du vil gifte dig med en prinsesse,’ og ’har du en pige?’ Jeg husker da jeg var teenager og folk sagde, ’har du en dame?’ Jeg ville sige nej og jeg løj ikke nødvendigvis, men man føler man lyver ved at udelade. Det der skete for mig var, at man afseksualiserede sig selv lidt. Og jeg tror at hvad der sker for mange teenagere er, at der er en konspiration af tavshed omkring en, og det er et ensomt sted at være.”

Andrew Scott fortalte endvidere: ”Den måde medierne talte om homoseksuelle på da jeg voksede op var fuldstændigt ækelt og frygtfremkaldende, og jeg synes vi stadig må være meget forsigtige ikke bare i medierne, men også i den måde vi konsumerer medier og hvad vi står for – at vi påtaler den slags grusomhed og intolerance. Sprog betyder noget. Når vi læser det modsatte – når vi læser positive ting og ser repræsentation på lærredet – når vi ser os selv, så tænker vi, ’åh, ok, vi kan bane vores vej i verden.’ Det er derfor jeg synes en film som denne, den er så utroligt vigtig fordi den er utroligt medlidende og øm, men den udvisker heller ikke det faktum at det kan være ensomt at være bøsse. Og der er en vis tornet sti som vi alle må betræde for at finde kærlighed – ikke bare i en anden person, men i os selv.”

Andrew Scott som Adam

søndag den 18. februar 2024

Andrew Scott fra All Of Us Strangers: Drop udtrykket "åbent bøsse"

Paul Mescal og Andrew Scott i All Of Us Strangers

Hovedrolleindehaveren i den homo-romantiske film synes heller ikke man skal lade nogen fortælle sig at det er forkert at være queer.

SKUESPILLERNYHED af Michael Andersen

Den 47-årige irske skuespiller Andrew Scott spiller hovedrollen som Adam i den engelske film All Of Us Strangers der får premiere i danske biografer torsdag den 22. februar. I filmen møder Adam tilfældigt Harry spillet af den 28-årige irske skuespiller Paul Mescal og de to indleder et forhold.

Andrew Scott blev for alvor kendt da han spillede skurken Moriarty i 8 episoder af tv-serien Sherlock fra 2010 og sexet præst i tv-serien Fleabag i 2019. Derind imellem sprang han i 2013 ud som bøsse. Sidste år fortalte han til GQ at homoseksualitet var forbudt i Irland indtil han blev 16 år og at han voksede op med medier der dæmoniserede bøsser i kølvandet på AIDS-epidemien. Det komplicerede hans teenageår hvor han opdagede sin seksualitet. Han følte sig bange og synes nu at den eneste bekymring han burde have haft var om den han kunne lide også kunne lide ham – ligesom i Netflix-serien Heartstopper.

Andrew Scott er glad for at den nye generation af queers kan se dem selv repræsenteret i serier som Heartstopper, men han fortalte samtidigt til Out: ”Jeg synes der er denne idé i verden om at seksualpolitik først har vist sit ansigt i det 20. og 21. århundrede sammen med medieverdenen, men forskellige seksualiteter har nu eksisteret siden menneskehedens fødsel og vil altid være der. Helt enkelt, så er at være queer lige så naturligt som græsset der gror. Lad ikke nogen – intet menneske, ingen lov, ingen bog – fortælle dig andet.”

Til GQ fortalte han at han selv havde lyttet til råd om at han som skuespiller skulle holde sin seksualitet privat: ”Jeg blev opmuntret til det af folk i branchen som jeg virkelig beundrede og som havde mine bedste interesser for øje. Jeg forstår hvorfor de gav de råd, men jeg er også glad for at jeg endte med at ignorere dem.”

Paul Mescal og Andrew Scott fra All Of Us Strangers

Hold op med at sige ”åbent bøsse”
Efter at være sprunget ud, syntes Andrew Scott det var ”en smule udmattende” med ”den nyfigne måde vi taler om det på,” men ”det er både meget vigtigt at tale om og andre gange ønsker jeg vi ikke talte om det.”

Med sin rolle i All Of Us Strangers fik Andrew Scott en mulighed for at adressere nogle af disse ting: ”Jeg tror at det måske er derfor rollen føles så berigende og katartisk - fordi jeg måtte indarbejde så meget af min egen smerte i den.”

I en rundbordssamtale med The Hollywood Reporter, sagde Andrew Scott dog at han helst ikke vil refereres til som ”åbent bøsse.” ”Det er et udtryk vi kun hører i medier,” sagde han. ”Man er aldrig til en fest og siger ’det her er min åbent bøsse” - man siger det aldrig.”

”Man siger ikke at man er ’åbent irsk’,” fortsatte han. ”Man siger ikke man er ’åbent venstrehåndet.’ Der er noget i det der antyder ’skamløst.’ Man er ’åben om det’? Jeg ville næsten foretrække ’skamløs.’ Hvis man må sige det for at forstå det, så sig eventuelt ’ude-af-skabet,’ eller ved du hvad? Bare lad være med at sige noget. Nu synes jeg bare det er på tide at stoppe med det.”

Instruktøren af All Of Us Strangers, Andrew Haigh har endvidere fortalt til American Film Institute at kemien mellem Andrew Scott og Paul Mescal var så god, at da de ”tog til en koncert sammen i London kunne jeg mærke de var vilde med hinanden for de ignorerede mig helt resten af dagen. De talte bare med hinanden, holdt om hinanden, og man kunne mærke at de rigtigt kunne lide hinanden.”

Instruktøren tilføjede at de to irske skuespillere stadig er gode venner. ”Andrew holdt for nylig fødselsdag og Paul var der. Jeg blev ikke inviteret.”

Han konkluderede: “Hvis man kan få skuespillere som holder af hinanden til at arbejde med hinanden, så er der allerede kemi der.”

Det kan man så glæde sig til at bevidne når All Of Us Strangers får dansk biografpremiere. Se på Kino.dk lige her i hvilke biografer den vises: All Of Us Strangers på Kino.dk

mandag den 12. februar 2024

Johnny Depp får frækt tilbud fra ung fyr i film på DRTV

I Richard Says Goodbye får en professor spillet af Johnny Depp seks måneder tilbage at leve i. Så skal der prøves noget af, inklusiv hans flotte elev.

FILMANMELDELSE af Michael Andersen. Screenshots af Tonny Pomiklo.

Det amerikanske komediedrama Richard Says Goodbye er fra 2018 og hed oprindeligt The Professor. Den dengang 55-årige Johnny Depp spiller hovedrollen som en professor der får konstateret uhelbredelig lungekræft og får udsigt til kun seks måneder tilbage at leve i. Han får det ikke fortalt til sin kone og datter, for da han vil fortælle det, kommer datteren ham i forkøbet med at springe ud som lesbisk og konen fortæller hun har en affære med hans chef.

Så tillægger Professor Richard sig en fanden-i-voldsk attitude og tager utraditionelle undervisningsmetoder i brug overfor sine elever. En af dem er den flotte Danny spillet af Devon Terrell som skaffer Richard brownie-kager med marihuana i. Da Richard sidder og propper sig med dem, tilbyder Danny sig seksuelt. Richard har ikke prøvet at have sex med en mand før og er lidt tøvende med hensyn til at bolle Danny i numsen, men siger ja da Danny tilbyder han også bare kan sutte den af på ham.

Det er en kort, men betydelig scene i filmen der illustrerer budskabet om ikke bare at eksistere, men også at leve og være åben over for og tage imod de muligheder som måtte vise sig for at prøve nogen ting af inden man skal herfra. Og har en mand levet før han har prøvet at have sex med en anden mand? Richard mener ihvertfald, at med hvert øjeblik skriver man på sin egen historie, og man skal sigte efter at gøre det til – hvis ikke meningsfuld, så i hvert fald interessant læsning. Og i Richard Says Goodbye får han bestemt vendt sin historie til en ganske interessant en, som det er værd at lade sig underholde af i den halvanden time filmen varer.

Richard Says Goodbye kan ses på DRTV lige her, men kun indtil den 31. marts: Richard Says Goodbye på DRTV

Varm op med traileren på YouTube lige her:

fredag den 9. februar 2024

Marlon Brando lagde an på Billy Dee Williams fra Star Wars

Billy Dee Williams i Dollars i 80'erne

I sin kommende bog What Have We Here? afslører Billy Dee Williams bl.a. at han havde homoseksuelle venner, og at han afviste tilnærmelser fra skuespillerkollegaen Marlon Brando.

BOGNYHED af Michael Andersen

Den 86-årige amerikanske skuespiller Billy Dee Williams synes han har nået den rette alder til at udgive sine erindringer. Det gør han så med bogen What Have We Here? Portraits of a Life som udkommer tirsdag den 13. februar. Billy Dee Williams blev kendt i 1972 da han spillede Diana Ross’ romantiske objekt i filmen Lady Sings The Blues. I 1975 var han også romantisk objekt i filmen Mahogany, og hans charmerende personlighed vandt ham rollen som Lando Calrissian i Star Wars-filmen Imperiet Slår Igen fra 1980 – en rolle han gentog i flere Star Wars-film, senest The Rise of Skywalker fra 2019. Han medvirkede også i fem afsnit af Dollars i 1984/1985.

Forud for udgivelsen af sin selvbiografi har Billy Dee Williams løftet lidt af sløret for indholdet i et interview med People. Han fortalte at han ”har haft en masse interessante oplevelser gennem årene” og nævnte en episode med Marlon Brando, som var en stor filmstjerne fra 50’erne til 70’erne. Billy Dee Williams nævnte ikke hvornår episoden mellem dem fandt sted – det må man købe bogen for at finde ud af – men de to stod i biblioteket i Marlon Brandos hjem hvor der blev holdt fest for Hollywood-stjerner. Da Billy Dee Williams var med til festen har det nok været i 70’erne, hvor Marlon Brando medvirkede i film som The Godfather og Superman. Da har Billy Dee Williams været i 30’erne og Marlon Brando i 60’erne.

Marlon Brando i sine ungdomsår

Marlon Brando var åben om sin biseksualitet og fortalte i 1976 en fransk journalist at ”homoseksualitet er så moderne, det ikke længere skaber nyheder.”

”Folk har lagt an på mig hele mit liv,” fortæller Billy Dee Williams til People. ”Bøsser, heteroer, hvad har vi – nogen lægger altid an på mig.” Han afviste Marlon Brandos tilnærmelser fordi ”jeg foretrækker kvinder.”

“Jeg har tilbragt meget tid omkring homoseksuelle mennesker,” sagde Billy Dee Williams og nævnte forfatteren James Baldwin som skrev homo-klassikeren Giovannis Værelse i 1956 og døde som 63-årig i 1987. ”James Baldwin, som var bøsse, var min kæreste ven.” Men når det kommer til romantik, så sagde han ”jeg er ikke til fyre,” men tilføjede, ”jeg havde ingen kvababbelser med den slags ting. Hvad du end er, det er hvem du er. Jeg er mere interesseret i at møde interessante mennesker.”

What Have We Here? Portraits of a Life udkommer som paperback og kan bl.a. bestilles her: Billys bog fra William Dal Boghandel

tirsdag den 6. februar 2024

Ny satirisk film-musical med Nathan Lane og Megan Mullally

I Dicks: The Musical spiller de to komediestjerner forældre til et par tvillinger der håber at føre dem sammen igen, men Nathan Lane er jo bøsse, så hvad skal det ikke ende med?

FILMNYHED af Michael Andersen

Dicks: The Musical er skabt af Aaron Jackson og Josh Sharp der selv spiller hovedrollerne som de to forretningsmænd Craig og Trevor. Deres chef spilles af rap-stjernen Megan Thee Stallion. Da de to unge mænd opdager de er enæggede tvillinger, slår de sig sammen for at føre deres mor og far sammen i håb om at gendanne deres splittede familie. Det bliver dog ikke så nemt, da deres far er bøsse. Han spilles af 68-årige Nathan Lane fra film som The Birdcage og The Producers. Moderen spilles af 65-årige Megan Mullally, som mest er kendt for sin rolle som Karen i komedieserien Will & Grace.

Dicks: The Musical er instrueret af Larry Charles, der tidligere har lavet komedier som Borat og Diktatoren med Sacha Baron Cohen. Dicks: The Musical havde verdenspremiere på Toronto International Film Festival 2023 og vandt den prestigefyldte ”People’s Choice Midnight Madness Award.” Den sjove film nåede dog ikke til de danske biografer, men nu kan danskere endelig også komme til at more sig over den. Man kan nemlig leje eller købe den fra Viaplay og Blockbuster. Blockbuster er en tier billigere, så her er der link til der: Dicks: The Musical på Blockbuster

UPDATE 27/3 2024: Dicks: The Musical kan nu ses på Netflix.

Varm op til morskaben med traileren til komedien på YouTube lige her:

lørdag den 3. februar 2024

All Of Us Strangers: Kemi mellem mændene i ny homo-romantisk film

Andrew Scott og Paul Mescal spiller hovedrollerne i den længe ventede film der endelig snart lander i danske biografer.

FILMNYHED af Michael Andersen

Den engelske film All Of Us Strangers er baseret på romanen Strangers af Taichi Yamada fra 1987 og handler om forfatteren Adam spillet af Andrew Scott der indleder et forhold til sin mystiske nabo Harry spillet af Paul Mescal i et boligkompleks i London. Adam er ved at skrive om sine forældre, som han mistede som 12-årig og drages af sit barndomshjem hvor han opdager hans forældre tilsyneladende bor lige som de var før de døde for 30-år siden.

Den 47-årige homoseksuelle hovedrolle-indehaver Andrew Scott var i år nomineret til en Golden Globe for sin præstation som Adam og All Of Us Strangers er nomineret til en GLAAD Award for Fremragende Film. 28-årige Paul Mescal er ligesom Andrew Scott fra Irland. Filmen er instrueret af Andrew Haigh som tidligere har lavet den homo-romantiske film Weekend og var med til at skabe tv-serien Looking om nogle bøssevenner i San Francisco.

Andrew Haigh fortalte i et interview med Vanity Fair om sine to hovedrolle-indehavere og deres sex-scener: ”Der var bogstaveligt kemi imellem dem i samme sekund jeg så dem sammen. (…) Begge to var ret frygtløse. Der var ingen tegn på at de var bange for at tilgå disse scener. De vidste hvor vigtige de var.”

“Jeg har været mere objektiv om hvordan jeg filmede sex-scener førhen,” tilføjede han. ”Her ville jeg rigtigt føle den subjektive natur i at have sex og hvordan det føles – nervøsiteten og spændingen og den fysiske fornemmelse af at blive rørt af en anden og hvad det gør ved en.”

Homo-skuespiller til homo-rolle
Efter en visning af All Of Us Strangers under New York Film Festival, fortalte Andrew Haigh hvorfor han havde valgt en homoseksuel skuespiller til hovedrollen. Han sagde det var vigtigt for ham at besætte rollen med en der kunne identificere sig med Adams seksualitet, så han endte med at hyre Andrew Scott, som er kendt fra tv-serier som Fleabag og Black Mirror: ”Jeg syntes godt om Andrew gennem længere tid og jeg følte at dette var en slags perfekt rolle for ham. Og jeg er ikke en af de mennesker der siger man skal være queer for at spille queer roller, men det var vigtigt for mig i dette tilfælde fordi der var så megen nuance jeg gerne ville opnå. Jeg ville ikke have endeløse diskussioner med nogen der prøvede på at forstå det.”

”Vi talte faktisk meget med skuespillerne om hvordan vi ville have det skulle føles,” tilføjede han om sexscenerne. ”Jeg ville have det skulle føles virkeligt og kærligt og delikat og en smule sexet og en smule frækt nogle gange – alle disse ting som sex er. Vi havde en intimitetskoordinator hvilket jeg aldrig har brugt før, som var sin egen ting. Men jeg er helt for dem. Jeg forstår hvorfor de eksisterer. Jeg synes de er en god ting. Det er en lidt mærkelig oplevelse når der nu er fire til at snakke om scenerne hvor der før kun var tre, men jeg forstår fuldt ud hvorfor de eksisterer.”

I traileren til All Of Us Strangers varmes der op til de intime scener mellem Andrew Scott og Paul Mescal med underlægningsmusik af Pet Shop Boys’ klassiske sang Always On My Mind, mens man glæder sig til at se det hele når All Of Us Strangers får dansk biografpremiere torsdag den 22. februar. Traileren til den meget omtalte film kan ses på YouTube lige her: