fredag den 5. juli 2024

Call Me By Your Name-instruktør laver Queer film med Daniel Craig

Daniel Craig

Luca Guadigno filmatiserer William S. Burroughs-novelle hvor 007-stjernen besættes af yngre mand spillet af Drew Starkey.

FILMNYHED af Michael Andersen

Den 56-årige engelske James Bond-stjerne Daniel Craig har tidligere spillet en homoseksuel karakter i Netflix-filmen Glass Onion: A Knives Out Mystery, og nu skal han til det igen. Han har nemlig fået hovedrollen i en ny film med titlen Queer der er baseret på William S. Burroughs novelle med samme titel. Den foregår i 1940’erne hvor Lee, som Daniel Craig skal spille, rejser til Mexico City for at undslippe sit stof-prægede liv i New Orleans i Louisiana. Mens han navigerer rundt i byen og sine stof-abstinenser, bliver han besat af en ung tjenestemand i den amerikanske flåde ved navn Allerton. Allerton skal spilles af 30-årige Drew Starkey der spillede Garrett i Love, Simon fra 2018 og er med i Netflix-serien Outer Banks. Han slås med sine egne stof-problemer.

Den 52-årige italienske filminstruktør Luca Guadagnino, som blev Oscar-nomineret for Call Me By Your Name fra 2017 om en teenfyrs forhold til en voksen mand, skal instruere Queer. Han fortalte i et nyligt interview med Cinecittà at Queer vil indeholde ”mange og ret skandaløse” sexscener. Han tilføjede: ”Jeg er lidenskabelig om at observere kroppe i rum, detaljerne af en nakke. Når jeg vælger mine skuespillere, er jeg ligeglad med om de er gode til skuespil – jeg kigger efter en tredimensionalitet som kan fanges med kameraet.”

Manuskriptet til Queer er af Justin Kurtizkes som Luca Guadagnino har samarbejdet med på filmen Challengers. Der forligger endnu ikke nogen premieredato på Queer.

Drew Starkey